Haberler

Emekli vatandaşlar zamlı maaşlarını ne zaman alacak? Merakla beklenen tarih netleşti

Güncelleme:

Yeni yıla girilmesiyle birlikte emekli maaşlarına da zam yapıldı. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 liraya çıkarılırken, vatandaşlar da zamlı maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ediyordu. Buna göre zamlar, bu hafta başından itibaren hesaplara yatmaya başlayacak.

Türkiye'de gıda ve emtia fiyatlarının artmasının ardından maaşlara ne kadar zam yapılacağı da merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL'ye çıkarıldığını açıkladı. Bu haberle birlikte vatandaşlar da maaşlarını zamlı alacakları tarihi beklemeye başladı.

BU HAFTADAN İTİBAREN ALMAYA BAŞLAYACAKLAR

Buna göre zamlı ve ek ödemeli emekli ve memur maaşlarının ne zaman hesaba yatacağı belli oldu. Emekliler hafta başından itibaren yüzde 25.5 zamlı aylıklarını almaya başlayacak. En düşük emekli aylığı da 2 bin 500 lira olarak hesaplara yatacak.

KİM NE KADAR EK ÖDEME ALACAK?

Mevcut aylığı 4016 lira olan emeklinin Ocak'ta zamlı aylığı 5259 lira, 210 liralık ek ödeme ile birlikte eline geçecek toplam aylık 5470 liraya çıkacak. Emekli aylığı 4321 lira olan 172 lira, 4748 lira olan 189 lira, 5583 lira olan 223 lira, 6155 lira olan 246 lira ek ödeme alacak.

YÜZDE 4'Ü EK ÖDEMEYE DENK GELİYOR

Emekli aylıklarının yüzde 4'ü ek ödeme adı altında tüm emeklilerin hesaplarına her ay yatırılıyor. Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda iki defa emekli aylıkları zamlandıkça alınacak ek ödeme tutarları da artıyor. Bu ek ödemeler 2006 öncesinde yürürlükte vergi iadelerinin karşılığı olarak emeklilere veriliyor. Vergi iadesi yerine emeklilere çıplak maaşın yüzde 4'ü kadar ek ödeme yapılıyor.

OCAK'TA DİLEKÇE VERENLERE GÜZEL HABER

SSK emekli maaşları 17-26 Ocak, memur emekli maaşları 15 Ocak ve Bağ-Kur emekli maaşları ise 25-28 Ocak tarihlerinde hesaplara yatacak. Memur emeklileri yüzde 2.5'luk farkı ise yasal düzenleme gelecek hafta Meclis'ten geçeceği için gelecek ay alacak. Ocak ayının ilk haftası emeklilik dilekçesini veren de yapılan zamlardan yararlanacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

Güray Dilli :

15000 lira emekli maaşını az bulan millet vekili emeklileri ,TBMM Başkanlığına başvurmuşlar. 2500 liraya bir ay yaşamayı emeklisine reva gören bu anlayışı kınıyorum

145
9
yanıtYanıtla
Trgtyldz:

4000 -5000 TL emekli maaşı alanlardan Bahs etmişsiniz 2000 TL alan ne olacak o zaman boşuna emekli olmak. Çalışan şu anda emekli olunca maaşı yarı yarıya düşüyor.

107
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

mesela almanyada 1 yil önceden gelecek olan yilda emekli ayligina zam yapilip yapilmayacagi aciklanir sayet artis yapilicaksa yine 1 yil önceden zamin miktari ve hangi aydan itibaren ödenmeye basliyacagi aciklanir,tabiki bu zamlarda tahmini enflasyon esas alinir bilmem ne demek istedigim anlasildimi?

6
2
yanıtYanıtla
Esat Kartal:

Bu milletle ne aşa gidilir ne savaşa gidilir televizyonlara çıkıp açız diye çığlık attıların bindiği arabaya cebindeki telefona bakı son model aç insanı telefonunda olmaz arabasında olmaz felakettellallını bırakın memleket inize sahip çıkın sizler geçmişinize bir bakın binecek eşeği bile yoktu yumurtadan çıkan kabuğunu beğenmiyor yazıklar olsun kimse şükertmiyor hep bir fazlasını istiyor bu ülke nereden nereye geldi geçmişe dönüp bir bakın nasıl bir yaşantınız vardı şimdi nasıl yaşantınız var

0
4
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

Esat kartal ekonomi çokmu iyi eskilerden bahsediyorsunda eskilerden hiç yoktan böle hayat pahası yoktu yıl olmuş 2022 eski devirde yaşamıyorsun çağa ayak uydurmak zorundasın neyin şükrünü etmesini bekliyorsun sen hayırdır Allahını seversen ben kendi hak ettiğim parayı alıyorum kimse bana cebinden çıkarıp vermiyor şükür etmiş şükür etmesinide biliyoruz sen devam etme makarnaya bir torba kömüre

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title