Haberler

Elazığ'da kurbanlıklar görücüye çıktı: Fiyatlar 2 bin 500 - 3 bin 500 arasında değişiyor

Güncelleme:

- Elazığ'da kurbanlıklar görücüye çıktı: Fiyatlar 2 bin 500 - 3 bin 500 arasında değişiyor

ELAZIĞ - Kurban Bayramı için geri sayım sürerken, Elazığ'da hayvan satış alanlarında hareketlilik yaşanmaya başlandı. Yetiştiriciler, yaklaşık 30 kilogram gelen küçükbaş kurbanlıklara 2 bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında değer biçiyor.

Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Elazığ'da da yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan satış alanlarında yoğunluk ve telaş yaşanmaya başlandı. Sabahın erken saatlerinde başlayan pazarlıklar akşam saatlerine kadar devam ediyor. Pazarda küçükbaş hayvanlar 2 bin 500 ile 3 bin 500 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Satışlarının iyi olduğunu belirten besiciler, bu yıl ki Kurban Bayramından umutluyken, kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından şikayetçi.

"Satışlar çok şükür iyi durumda"

Kurbanlıklarını satışa sunmaya başladığını ifade eden besici Sıddık Çimtay, "Besicilikle uğraşıyorum, bu yıl da kurbanlıklarımızı getirdik. Kurban Bayramına yaklaştığımız için kurbanlıklarımızı dün itibariyle satmaya başladık. Satışlar çok iyi, siparişlerimiz var. Dün 9 tane sattık boyalarını da vurduk. Bugün de kurban alacaklar gelecek. Geçen yıl küçükbaş kurbanlıkları 1 bin 800 ile 2 bin lira arasında satıyorduk. Bu yıl 2 bin 500 ile 3 bin 500 lira arasında satıyoruz. Bu yıl ki Kurban Bayramından umutluyuz. Satışlar çok şükür iyi durumda. Bu yılın güzel olacağını ümit ediyoruz. 59 tane hayvanım var her yıl çok alıyordum bu yıl cesaret edemediğimizden dolayı az aldım. Her yıl 159 tane kurban satıyordum. Yine çok şükür işlerimiz iyidir" dedi.

Vatandaşlardan Halil Uzun ise "Kurban bakmaya geldim. Çok pahalı, geçen yıla oranla fiyatlar yüksek. Bakacağız eğer bütçeme uygun bir şey bulursam alacağım, bulamazsam maalesef almayacağım. Çok pahalı bu durumda alınacak hayvan yok. Vatandaşlar ne yapacak bilmiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title