Haberler

Elazığ'da 10'uncu Çayda Çıra Sinema Festivali Başladı

ELAZIĞ'da her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Çayda Çıra Film Festivali'nin 10'uncusu başladı.

ELAZIĞ'da her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Çayda Çıra Film Festivali'nin 10'uncusu başladı. Festivale çok sayıda Yeşilçam sinemasının ünlü isimleri katıldı Festival kapsamında Elazığ'a gelen sinema sanatçıları, kapalı cezaevinde mahkumlarla biraaraya gelerek yaptıkları sohbetin ardından, tarihi Harput'u gezdi. Akşam saatlerinde özel bir otelde verilen yemekte, festivale katılarak destek veren sanatçılara plaket verildi.

Sinema sanatçısı Nuri Alço, Elazığ'ın bir kültür şehri olduğunu belirterek, Çok güzel bir şehre sahipsiniz. Sanatın ve kültürün olduğu bir şehir. Bu Elazığ'ın bir kültür şehri bu bölgesi sağ olsunlar Harput'a gittik, kalesine çıktık ve cezaevine gittik. Pırıl pırıl bir cezaevi var. Tertemiz, çok güzel sohbetler ettik. Gerçekten sizleri kutluyorum. İnşallah burada güzel projeler olur, güzel senaryolar olur ve bu şehri daha ileriye doğru tanıtmış oluruz. Turizme açık bir şehir gerçekten belediye başkanımızı da ayrıca kutluyorum. Caddeler, sokaklar pırıl pırıl olmuş. Sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyorum dedi.

Festivale katılan Perihan Savaş, kendisine verilen ödülü Yeşilçam adına aldığını ve 1973 yılında Elazığ'da çektikleri Bedrana filimi ile Antalya'da en iyi kadın ödülünü aldığını hatırlatarak, 1973 yılı ben o zaman ya 14 yada 15 yaşındaydım. Elazığ'a geldim. Bedrana filmini çekmeye. O zaman Elazığ'da 1 tane otel vardı. Bir müddet burada çalıştıktan sonra Palu'ya gittik. Palu'da otel yoktu. Palu'da bir ilkokul vardı. Bütün evlerden yatak, yorgan topladılar, sınıfları boşalttılar. 2 sınıf vardı zaten, 1 sınıfta erkekler, 1 sınıfta kadınlar kaldık ve biz aşağı yukarı 1.5 ay boyunca Bedrana filmini çektik burada. ve benim sinemadaki hayatımın dönüm noktasıdır Bedrana filmi. Bana Antalya film festivalinde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırdı. O yüzden Elazığ'ın uğuruna çok inanıyorum. İnşallah bugün aradan çok uzun bir zaman geçtikten sonra tekrar buraya geldim, çok güzelleştiğini gördüm. Çok emek harcandığını gördüm. Yeşilçam adına çok önemli bir şey yapıyor.

Yeşilçam çok önemli. Yeşilçam'da oynamaktan, Yeşilçam'da olmaktan her zaman onur duyuyorum. Bazıları Yeşilçam deyince ağzını burnunu büküyor. Bazı Yeşilçam'dan gelme insanlar bugün prodüktör olup, 'ben Yeşilçamlıyla çalışmam' diyor. Onları şiddetle kınıyorum diye konuştu.

Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez de yaptığı konuşmada, festivale katılarak destek veren tüm sanatçılara teşekkür etti. Çayda Çıra Sinema Festivali 16 Mayıs'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. - Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Harput Palu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title