Haberler

Ekrem İmamoğlu'ndan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'na Kanal İstanbul tepkisi: Cahillikten kırılıyorlar

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'u bir beka projesi olarak gören Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na "Cahillikten kırılıyorlar" sözleriyle tepki gösterdi. Karaismailoğlu'nun "Kanal İstanbul projesiyle birlikte Karadeniz'e akan nehirlerin Marmara'ya karışmasıyla müsilaj sorunu bitecek" sözlerine de tepki gösteren İmamoğlu, "Bir tane bilimsel makale açıkla, bir tane bilim insanının ismini ver" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın temel atma töreni yapılacak Kanal İstanbul'un gençlere iş, ailelere aş olarak döneceğini iddia etmişti.

"EKONOMİK KALKINMA HEDEFLERİ İÇİN KANAL İSTANBUL KİLİT ROL OYNUYOR"

Projeyi bir beka meselesi olarak gören Bakan Karaismailoğlu, "Türkiye; küresel alanda söz sahibi olma hedefiyle adım atan, Karadeniz'i Ticaret Gölü hâline dönüştürmeye çalışan çok güçlü bir ülkedir. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizdeki ülkemizin küresel bir lojistik merkez olması hedefi, gençlerimize iş, ailelerimize aş olarak dönecektir. Toplumsal ve ekonomik kalkınmanın temel dinamikleri olan bu hedeflerimize ulaşmada ise Kanal İstanbul kilit rol oynamaktadır. Kanal İstanbul halkımız için doğru olandır; Kanal İstanbul Türkiye için doğru olandır." ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU'NDAN BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

Bakan Karaismailoğlu'nun Kanal İstanbul ile ilgili sözlerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan tepki gecikmedi. Medyascope yayınında Ruşen Çakır'a değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, Bakan Karaismailoğlu için "Cahillikten kırılıyorlar" ifadesini kullandı.

"BİR TANE BİLİMSEL MAKALE AÇIKLA"

Karaismailoğlu'nun "Karadeniz Marmara'ya göre çok daha temiz. Kanal İstanbul yapıldığında Karadeniz'e akan nehirlerin Marmara'ya karışması söz konusu. Bu da Marmara'daki su kalitesini artırıp deniz salyasını da bitirecek" sözlerine de tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu şunları söyledi;

"Bu sözler üzerine o gün mesaj attım kendisine. Dedim ki bilimsel bir kanıtınız varsa bana yollayın. Bunu bu ülkenin bakanı açıklıyor. Bir tane bilimsel makale açıkla ya da bir bilim insanının ismini ver. Ben Ekrem İmamoğlu olarak şu ana kadar kullandığım hiçbir cümlenin sahibi değilim. Hepsi bilim insanlarının değerlendirmeleridir."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekrem İmamoğlu Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

harun tak:

Onlara kalsa sabiha gokcen icinde buraya ucak inermi diyolardi,kopruler icin negerek var,hastaneler icin fuzulu diyenler anliycağiniz bunlar bir civi cakmaya bile niyeti olmayan insanlara her iş ağır gelir bunlar boyle hep yikmaya hep ulkeyi geri goturmek icin calisan insanlar bi bunu anlayamadilar projesiz hep yikma engelleme uzerine siyaset yapan vizyonsuz insanlar,umarim İST.halki akillanmistir.0 cı ekrem...

152
126
yanıtYanıtla
adem seferi:

Temel atmama töreni yapıp, ulaştırmayı sembolik bir rakam yapacağız sonra da sürekli zam isteyip, hiçbir hizmet yapmayıp belediyeyi 2 kat borçlandırıp, arabaları 2 katı fiyatına kiralayıp sonrada akıllı kendi akıllı millet deli diyene Ekrem İmamoğlu denir. CHP nin en büyük fiyaskosudur bana göre.

115
90
yanıtYanıtla
Pole star:

Deli kendisini akıllı diğerlerini deli sanırmış... bunlarda kendileri dışındakileri cahil sanıyor...

127
76
yanıtYanıtla
Hasan Arslaner:

Sen git tatil yap hazır yaz da geldi aklının ermediği işlere karışma

98
67
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

Boş yapma memleketi katarlara sata sata bitiremedi kanal istanbul bahane ona buna peşkeş çekme

yanıt26
yanıt51
Şerafettin Şeker:

işer bak istanbulda hiç bi iş yapmadan hatta yapılanlarıda hafiyat dolduran algı operasyonundan başka hiç bi işi omayan konuşuyor nerde devlet denetleme bunlara hesap sormuyor milli servet ne yapıyorlar halkın parasını aldığı borçları ne iş yaprtılar özerkmi sanıyor kendini bunlar se3imde seçilmezlerse istabulun borcu eşittir devletin borcundan fazla olur bunun vebalide hesap sormayan yapılan ihaleler harcamalar hesapsızmı istediğini konuşuyor

25
2
yanıtYanıtla
Şerafettin Şeker:

chp. ye gönül vermiş arkadaşlar Sadece atatürkçü diye oy verenler bu ülkede tarihten beri chp nin ve belediyelerinin yapmış olduğu hizmetleri yazarmısınız ekonomi ülke çıkarları savunma sanayi yol hizmet sağık alanlarında hizmetlerini temel atmama musluk açılış töreni ile metroyu gömme duvarlardaki bitkileri yıkma hariç ak partinin yaptığı hizmetleri şimdi iktidar olduğunda erdoğan kini düşmanlığı hariç yapacakları petrol doğal gaz libya akdeniz

12
2
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ülkede artik haberler carpitiliyor insanlarin beynine yalan yanlis algilar yükleniyor yetmiyor insanlar cephelestirilip bölünüyor ortada yine halka yanlis aksettirilen bir durum var tarafli medyanin tümünde bir elden cikmis gibi ihalesi yapilmamis kimin aldigi ne zaman baslayacagi krediyi kimin verdigi belirsiz olan kanal istanbula ilk kazma vuruluyor haberleri var halbuki gercek olan kanala degil yillar önce planlanmis kabul edilmis bir ara otoyola köprüye ilk kazma vuruluyor.

6
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title