Haberler

Yeni 200 ve 50 TL'lik banknotlar tedavüle girdi! Tek değişiklik imzalarda yaşanacak

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, E9 Emisyon Grubu VIII. tertip 200 TL ve VII. tertip 50 TL banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini duyurdu. Banknotlarda imzalar dışında herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtilirken, 200 liralık banknotlarda Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve yardımcısı Osman Cevdet Akçay'ın 50 TL'lik banknotlarda ise eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve yardımcısının imzaları bulunacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) duyurusunda 1211 sayılı Kanun'un TCMB'ye verdiği yetkiye dayanılarak E9 Emisyon Grubu VIII. tertip 200 TL ve VII. tertip 50 TL banknotların bugünden itibaren tedavüle çıkarılacağı bildirildi.

ÖNCEKİ BASIMDA ESKİ BAŞKAN İMZASI

Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu önceki tertip banknotlara kıyasla VIII. tertip 200 TL banknotlardaki imzaların, Başkan Dr. Fatih Karahan ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'a ait olacak şekilde düzenlendiği belirtilen duyuruda, ayrıca başkanlık görevinde Dr. Hafize Gaye Erkan'ın olduğu dönemde basımı gerçekleştirilen VII. tertip 50 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan ile birlikte Erkan'ın imzalarının yer aldığı kaydedildi.

Yeni 200 ve 50 TL'lik banknotlar tedavüle girdi! Tek değişiklik imzalarda yaşanacak

İMZALAR DIŞINDA FARK YOK

Duyuruda, "Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır. Yeni tertip banknotlar, önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edecektir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Erdem Aksoy - Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Osman Cevdet Akçay Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Fatih Karahan Gaye Erkan Türkiye Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500

Yorumlar (52)

Can Özer:

Yahu ne 200 lirasi ne 50 lirasi. Basin 5000, 2000,1000 ve 500 luk banknotlar

628
15
yanıtYanıtla
Ahmet Gültekin:

500, 1000 ve 5000 lık çıkması gerekiyor başka da çözüm olmaz

544
10
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

şimşek dizginleri ele aldı. seçimde partinin kaybetmesini bile göze aldı ama yine de taviz vermedi ekonomi politikalarından. doğru ya da yanlış ama bu disiplinli ve ilkeli duruşu takdire şayan.

239
147
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Şimşek dizgini eline aldı ama Çifteyi yiyecek haberi yok.

yanıt171
yanıt52
haksız mıyım:

şimşek zaten reisin ısararı ile görevi kabul etti. bakan olmasa çok daha fazla kazanıyordu sivil iş yaşamında. londrada vs. çalıştığı yerlerde milyon dolar alıyordu maaş olarak. yani para hırsı, makam hırsı yok. git denilse umurunda olmaz. ama reis de seçimi kaybetme pahasına bile olsa şimşeğe ekonomiyi teslim ettiğini söyledi kaç kez. gideceğini sanmam.

yanıt92
yanıt50
İlhan Fırat:

Keşke faiz nas muhabbeti olduğundada dinleseydi reyis bey ekonomistleri. Pardon kandisi ekonomist zaten

yanıt115
yanıt20
GAGS:

haksız.. bakan dizginleri aldı, biz .... aldık.. senin gibi troll maaşımız da yok, kredi kartı olmasa bebeklere mama da alamayacağım.. şimdi de gözünü kredi kartına dikmiş.. iyi ki hırsı yok, bir de hırsı olsa çoluk çocuk telef olacağız..

yanıt42
yanıt9
Murat Vatansever:

200 TL 20 TL OLDU... EMEĞİ GEÇEN HERKESİ TEBRİK EDERİM!!

290
10
yanıtYanıtla
Tırpan:

Patates ile başladı Soğan ile devam etti. Marketlerin saldırısı ile sürdü Dolarcıların sabotesiyle zirveye çıktı. Hükümetin çözeceğiz derken gelen hatalarıyla iş ciddiye bindi ve gelinen durum. Üstüne bir de depremin verdiği ekonomik zarar...

yanıt73
yanıt11
by nokta :

döviz alan ve fiyat yüksek diye ağlayan arkadaşları tebrik ederim. Yılsonu dolar şu olacak tahmininde bulunan arkadaşlar sizide tebrik ederim. Siz dövizden 3 lira kazandınız ürün fiyatı 5 lira arttı Kur fiyatlaması ile yakıtta dahil herşey zamlandı. Çok güzel hareket ettiniz. Yıl sonuna kadar dövizden 10 bin kazanıp fiyat farkından 15 bin lirayı ödediniz tebrikler. Son söz ben almasam 15 bin zararım oldu uyanıklık yaptım zararım 5 bin diyen döviz yatırımcısı senide tebrik ederim.

yanıt19
yanıt8
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title