Haberler

Yurt dışı telefonlarına 6 bin yerine 20 bin TL ödemek istemeyen vatandaşlar sınır kapılarına akın etti

Güncelleme:

Maktu harçlara gelen zamlarla birlikte yurt dışından getirilen telefonlar için izin bedeli de 6 binden 20 bin TL'ye çıktı. Haberi duyan vatandaşlar kararın gece yarısı yürürlüğe girmesinden önce sınır kapılarına akın etti. 14 bin TL az ödeyip telefon sahibi olmak isteyenler sınırlarda yoğunluk oluşturdu.

Resmi Gazete'de yayınlanan vergi oranları artışında yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harcın 20 bin TL'ye çıkarılması kararı üzerine Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'nda yoğunluk yaşandı. 20 bin lira yerine 6 bin lira ödemek için vatandaşlar saatlerle yarışmaya başladı.

Vergi zamları sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu

SINIR KAPILARINA KOŞTULAR

Gece yarısı Resmi Gazetede yayınlanan vergi oranlarıyla yurt dışından alınan telefonların kayıt altına alınması ücreti 6 bin 91 liradan 20 bin liraya yükseltildi. Dev zam sonrası vatandaşlar haberi duyar duymaz sınır kapılarına akın etti.

Vergi zamları sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu

GECE YARISINA KADAR VAKİTLERİ VAR

Sabahın erken saatlerinde Sarp Sınır Kapısı'nda başlayan yoğunluk gün boyu devam ederken, gece 24.00 itibariyle yurt dışı kayıt ücreti yeni tarifesiyle işlem görecek. Bu nedenle 14 bin lira fazla ödemek istemeyen vatandaşlar sınır kapısında saatlerle yarıştı. Gümrük kapısı koridorları ve vergi iadesi (tax free) bekleme salonları bu nedenle insan akınına uğramış durumda.

Vergi zamları sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Blackened:

Sorsan açlıktan nefesim kokuyor der üç kuruş vergiden siyirayim diye ulke disina telefon için çıkar, kültür, geziyim göreyim falan değil ha sadece bir i phone daha almak için! Utanç tablosu başka birşey değil!

67
81
yanıtYanıtla
Ozan Kücük:

İnsanlar istekleri ürünü daha uyguna almak için yapıyorlar bu hareketi. Ülkedeki ağır vergiler insanları bu yola itiyor. Bedava dağıtılan baklava için birbirini çiğneyen , ömrü boyunca satranç görmemiş insanlara dağıtılan satranç tahtaları için birbirine saldıran insanlara takıl önce.

yanıt61
yanıt11
Yorumcu Davut :

şimdi ekonomi kötü millette para yok he mi?

34
91
yanıtYanıtla
Emre tzk:

Kendi vatandaşını bu hallere düşürdüler

103
21
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bu millet verdikleri oylarla bizi bu şekilde yaşayacak hele getirdi gördüğümüz eziyet ve sıkıntıların hesabını birilerinin vermesi lazımdı vermediler üstelik bu birilerini bunları yapsınlar diye iktidara taşıdınız insanlar hayatı biraz ucuza yaşamak için son bir defa yabancı ülke kapılarına yığıldı bunları hak etmedik ama sayenizde oldu

87
30
yanıtYanıtla
Alper:

Vatansever arkadaş kuyruğu, devletine daha az vergi vermek için birbirlerini çiğneyecekler neredeyse...

33
69
yanıtYanıtla
Hsn:

Kim ne derse desin enflasyonda olsa ülkede her yerde her birimde harcama,tüketim çılgınlığı var buna bir sınır getirmeliyiz.Ayrıca normal şartlarda çılgınca tüketim yani talep düşerse enflasyonun düşmesinede katkısı olur.Tamam üretimi artıralım ama tüketim çılgınlığı ürettiğini geçmemeli,insanın pervasızca tüketim isteği olursa buna hangi üretim yetişir bilemiyorum.

60
39
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

iktidara hiç bir şey yok dimi bütün suç halkta halka çamur atmak zaten ne oluyorsa bu ülkeye siz ve sizin gibilerin zihniyetindekilerden geliyor göçmenler ülkeyi ele geçirdi ona bile ses çıkarmıyorsunuz

yanıt80
yanıt22
Hsn:

İşin gücün çarpıtmak.enflasyon yüksek ve üretim artmalı diye yazmışım zaten,insanlarında buna rağmen yiyecek içecek,eşya kıyafet,gezmek,yollarda eski araba yok yakıt yüksek ama kimse keyfinden taviz vermiyor anladın?her yorumuma sığınmacılar gitmeli ama herşeyin suçunu onlara atmıyorum söylediğim bu

yanıt0
yanıt0
ölümlü insan:

Avrupa’da çoğunun elinde bulunan iPhone Türkiye’de mübarek bor madeni gibi insanları ne hale getirdiler

81
12
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title