Haberler

Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde Şefler Buluştu

Güncelleme:

Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'ne dünyanın ve Türkiye'nin tanınmış şefleri katıldı. Festivalde binlerce yarışmacı farklı kategorilerde yarıştı.

Tuzla Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen 'Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'ni dünyanın ve Türkiye'nin tanınmış şefleri ziyaret etti. 30 ülkeden bin 500 yarışmacının 78 farklı kategoride yarıştığı festivalde, MasterChef yarışmacısı Eray Aksungur ile Kore'nin MasterChef'i Young Tin Souns alanı gezerek, yarışmacıların heyecanına ortak oldu.

13 Aralık'ta Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri devam ediyor. 'Dünyanın Lezzeti Burada' sloganı ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından 'kıtalar arası' unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri; İsveç, Almanya, İspanya, Fas, Cezayir, Makedonya gibi 30 farklı ülkeden farklı katılımcıların yer aldığı festival kapsamında Türk öğrenci ve genç şefleri de uluslararası düzeyde yarışma imkanı buluyor.

AKSUNGUR: BU FESTİVALDE ÇOK BÜYÜK BİR HEYECAN VAR

Festivalle ilgili görüşlerini paylaşan eski MasterChef yarışmacısı Eray Aksungur, "Bugün Tuzla Belediyesi ve TAŞFED'in ortak bir etkinliğindeyiz. 20'nci Uluslararası Mutfak Günleri etkinliğinde genç kardeşlerimiz ile profesyonel aşçılar yarışıyor. Uluslararası birçok şef başta olmak üzere öğrenci ve öğretmenlerden oluşan büyük bir topluluk var. Şu anda bu festivalde çok büyük bir heyecan var. Bu heyecanı anlayabiliyorum, MasterChef'te benim yarıştığım zamanlardaki heyecanlarıma benziyor. Çocukların birçoğunun ilk yarışması olduğu için onların heyecanını hissedebiliyorum. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, TAŞFED başkanı ile çok güzel bir etkinlik düzenlemişler, ikisine de ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. Beni de buraya Tuzla Belediyesi davet etti, festivalde olmaktan çok mutluyum. Umarım, bundan sonraki senelerde de etkinliklerimizi burada yaparız. Tuzla Belediyesi ile daha birçok etkinlik yapacağız. Tuzla Belediyesi'ne gastronomiye ve yeni nesil aşçılara vermiş olduğu katkılardan ötürü çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"FESTİVALDE AŞKI SEVGİYİ GÖRMÜŞ OLDUK"

Kore'nin MasterChef'i Young Tin Souns ise "Güney Kore'den geliyorum. Burada çeşitli ülkelerden birçok insan tanıdık. Festivalde aşkı sevgiyi görmüş olduk; yemeğin bir aşk olduğunu öğrenmiş olduk. Türkiye'de çok güzel karşılandık, Türkiye ve Güney Kore'nin kardeş olduğunu tekrar hissetmiş olduk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Tuzla Belediyesi İstanbul Türkiye Tuzla Gastronomi Etkinlikler Uluslararası İlişkiler Kültür Sanat Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title