Haberler

Sigarada vergi oranları değişti

Güncelleme:

Enflasyonla mücadele kapsamında tütün ürünlerinin vergi dağılımında değişikliğe gidilerek nispi vergi oranı azaltıldı, maktu vergi oranı artırıldı. Yeni yıldan itibaren sigaradan alınan vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 57'ye düşecek. Ancak maktu vergi 1,14 liradan 4,80 liraya çıkacak.

Tütün ürünlerinde 'ÖTV' düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek karar ile Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunu'nun III sayılı listesinde yer alan tütün ürünlerinde asgari maktu ve maktu vergi tutarları yeniden belirlendi. Yeni yıldan itibaren sigaradan alınan vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 57'ye düşecek. Ancak maktu vergi 1,14 liradan 4,80 liraya çıkacak

Avrupa Birliği (AB) ve OECD vergi sistemine uyum kapsamında, vergi kaybına yol açmayacak şekilde düzenleme yapıldı. Kararla, sigara firmalarının bir birim maliyet artışı için "7,5 birim" sigara satış fiyatında artış yapmaları yerine "5,1 birim" artış yapmaları yeterli olacak. Böylece maliyet artışının enflasyon üzerindeki baskısını azaltılmak suretiyle enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi hedefiyle uyumlu bir vergi sistemine geçilmesi amaçlanıyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar şöyle:

Sigarada vergi oranları değişti

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Musti40 :

Bende kullanıyorum fakat harbi ısraf bu sigara pisliği!

97
23
yanıtYanıtla
Halit:

anlayana tebrikler

yanıt20
yanıt11
virtueslife:

israf yada zarar diyince bırakılıyormu.zam yapınca bırakılıyormu.Şu kriz ortamında bu illetin vergisi yüzde 10a çekilmeli.herkes içsin diye değil içenlere ekonomik zulum olmasın diye.Zaten bırakılmıyor ayda yılda sigara yakan bende içiyorum diyenler konuşmasın.Sİz sigara içmiyor özeniyorsunuz.Liseli gibisiniz.

yanıt36
yanıt14
Fatih Apaydın:

hiç sigaraya başlamayan birini tebrik ediyoruz. Ama sigaraya alışmış olan bir yetişkine: içmesinler onlar da zehri!! çıkışından önce saigaraya alışıp bırakması lazım kişinin. Bekara karı boşaması kolay misali

10
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title