Haberler

Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçen Volkswagen, Slovakya fabrikasının üretim kapasitesini artıracak

Güncelleme:

Volkswagen CEO'su Herbert Diess, mevcut üretim kapasitesinin koronavirüs nedeniyle şimdilik yeterli olduğunu, bu nedenle Türkiye'de kurulması planlanan yeni bir fabrika açmaktan vazgeçip Slovakya'daki üretim tesisini güçlendireceklerini söyledi.

Türk otomotiv endüstrisinin yakından takip ettiği " Volkswagen'in Türkiye yatırımı" beklendiği gibi olmadı. Bizzat Volkswagen CEO'su tarafından yapılan açıklamalara göre Alman otomotiv devi, Türkiye'de bir üretim tesisi kurmaktan vazgeçti.

ŞİRKET BİLE KURULMUŞTU

Konuyla ilgili haberler ilk ortaya çıktığında Volkswagen'in yeni üretim tesisi için Türkiye'yi seçeceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Hatta şirket, bu kapsamda geçtiğimiz yılın ekim ayında Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ. adında 943.5 milyon TL sermayeli bir şirket kurdu.

SLOVAKYA'DAKİ TESİSE YATIRIM YAPILACAK

Volkswagen CEO'su Herbert Diess, kısa süre önce otomobil odaklı Alman web sitesi Automobilwoche'ye yaptığı açıklamalarda koronavirüs salgını nedeniyle talebin düştüğünü belirtirken, ellerindeki üretim kapasitesinin mevcut talebi karşılamaya yeterli olduğunu ifade etti. Bu nedenle de Volkswagen, yeni bir fabrika kurmak yerine Slovakya'da bulunan mevcut tesisini büyütmeye karar verdi.

MANİSA'DA ÜRETMEYİ PLANLADIKLARI MODELLER DE SLOVAKYA'DA ÜRETİLECEK

Volkswagen'in Slovakya, Bratislava'da bulunan fabrikası halihazırda Touareg, Audi Q7, Audi Q8 ve Porsche Cayenne gibi modellerin üretiminden sorumluydu. Şirket, 1 milyar euro değerinde bir yatırım gerçekleştirerek buradaki üretim tesisini büyütecek ve fabrikaya bir üretim bandı daha ekleyecek. Yeni üretim bandında, şirketin Manisa'ya açacağı fabrikasında üretmeyi planladığı Passat ve Skoda Superb modelleri üretilecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Volkswagen Slovakya Türkiye CEO Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (122)

Geronimo:

Güvenmiyorlar türklere.. Malzemeden çalarlar diye güvenmiyorlar.. Yalan mı? Honda civic in Türkiyede üretilen bir serisinde arka tavan direklerinde çökme meydana gelmedi mi? Sebep kullanılan metalin ince olması yani örneğin 3 mm saç yerine 1,5 mm kullanmış bizimkiler.. Uln herseyimiz hile, sahte,

22
39
yanıtYanıtla
neymiş:

Honda merkezin haberi olmadan Honda Türkiye kafasına göre değişiklik yapabilir mi.

yanıt14
yanıt1
NEYMİŞ:

Honda nın Sadece Türkiye üretiminde üretim hatası oldu... Bu ne demek?

yanıt5
yanıt3
Ademoglu:

Bence sizler gb gavuru övübde kendini gömen aşağılık kompleksi sürekli konuşan hiç birşey yapmayan yapanlara da engel olan model bozan ecnebi artıkları bi gidin bıktık artık Biz her şeyi hem de en iyisini yapabiliriz gavur artığı ecnebiler istemese bile

yanıt29
yanıt9
Masan:

Sence Honda mühendisleri bunu kafalarına göre mi yaptı yoksa japonlar mi söyledi de yaptılar

yanıt2
yanıt1
bu islam düşmanlarına inanmayın:

bunlar İslam düşmanı çıkarları için bir adım atarlar ve sonra hainlikleriyle düşman kesilir batsın bitsin ölsün isterler ama Türkiye eski Türkiye değil canımda Malım da devletime feda olsun yeter ki bu hainlere fırsat doğmasın zaman bir olma diri olma zamanı

12
20
yanıtYanıtla
Ahmet:

İslam da İslam Müslüman da Müslüman. İlk ayet bile "oku" iken bilmeden herkesin düşman olduğunu ve sana karşı birlik olup seni indirmek istediğini düşünüyorsun. Aynen hepsi Türkiyeden korkuyo batırmak istiyo devleti aynen

yanıt4
yanıt5
KARA iBiK-SiNiRLENiNCE YAKISIKLI OLUYOR:

O islam düsmanlari ya da hain diye nitelediklerin kadar taslar düssün basiniza, altinda kalip nefes alamayasiniz, sesinizi kimselere duyuramayasiniz, kurtarma köpekleri bile konunuzu alamayip aci icinde can cekisirken söylediklerinizi ve yazdiklarinizi hatirlarsiniz, senin üslubunla son vereyim, insallah, amin. . . ama hepinizin topunuzun a reziller. . .

yanıt0
yanıt0
karo:

almanya bizi kıskandığı için yatırım yapmaktan vazgeçmiş

20
12
yanıtYanıtla
Kazım Gençbay:

Almanya nın vaz geçmesi tamamen diğer ülkelerin baskısının neticesidir. Ekonomik olarak güçlü olan Almanya siyasi olarak zayıftır. Wolkswagen tercihimiz itibar kaybetmiştir.

yanıt2
yanıt4
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title