Haberler

Türkiye Deri ve Kürk Modası Fuarı Antalya'da Açıldı

Güncelleme:

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği tarafından Antalya'da düzenlenen 11. Deri ve Kürk Modası Fuarı, kapılarını açtı. Fuarda Türkiye'den 70 firma ve 20 ülkeden 1200 alıcı yer aldı. Fuar, sektördeki Türk firmalarını yurt dışı pazarın temsilcileriyle buluşturarak ihracata katkı sağlıyor.

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) tarafından Antalya'da düzenlenen 11. Deri ve Kürk Modası (Leather&Fur Fashion) Fuarı, kapılarını açtı.

Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen fuara, Türkiye'den 70 firma, 20 ülkeden de 1200 alıcı katıldı.

TDKD Başkanı Fatih Dursun, AA muhabirine, sektör açısından son derece önemli bir fuar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yılda 2 defa bu organizasyonu hayata geçirdiklerini belirten Dursun, "Katılımcılar Rusya ağırlıklı. Kazakistan, Ukrayna, ABD'den de önemli firmalar var. Geçen yıla göre fuara katılımda yüzde 11'lik bir artış söz konusu." dedi.

Fuarın sektördeki Türk firmalarını, yurt dışı pazarın temsilcileriyle buluşturduğunu anlatan Dursun, bu sayede ihracata ciddi katkı sağladıklarını bildirdi.

Sektörden 224 milyon dolarlık ihracat

Sektör ihracatının 11 ayda 224 milyon dolara ulaştığını ifade eden Dursun, deri ve konfeksiyon sektöründe ana pazarların AB ülkeleri, ABD ve Rusya olduğunu kaydetti.

Rusya'ya ihracatta savaş nedeniyle düşüş yaşandığını aktaran Dursun, alternatif pazarlar üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Dursun, "deri sektöründe kullanılan ürünler için hayvan katliamı yapıldığı" yönündeki algının tamamen yanlış olduğunu ifade etti.

Sektörün çöpe atılan bir ürünü katma değeri olan bir ürüne dönüştürdüğünü söyleyen Dursun, "Asıl tehlike tamamen petrokimya ürünlerinde, plastikten, polyesterden oluşan 'suni deri' diye bilinen ürünlerde. Türkiye'de her yıl 'vegan' adı altında 2 milyon adet suni deri üretiliyor." diye konuştu.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Gözmen de sektör olarak fuarı önemsediklerini belirtti.

Fuarda kış ve yaz koleksiyonları olmak üzere Türk firmaların ürünlerini sergilediğini ve yabancı alıcılarla bire bir satış gerçekleştirdiğini aktaran Gözmen, sektörün ihracat artışına fuarın önemli katkı sunduğunu kaydetti.

Deri ve mamullerinin sergilendiği fuar, 8 Aralık'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Antalya İhracat Ekonomi Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title