Haberler

Türkiye'nin en zengin kişileri ve aileleri belli oldu

Güncelleme:

Türkiye'de 2023 yılının en zengin kişileri ve aileleri belli oldu. İlk sırada 6 milyar dolar servetiyle Koç ailesi yer alırken, Şevket Sabancı ve ailesi (Esas Holding) 5-6 milyar dolar servetiyle ikinci, Erol Sabancı ve ailesi (Sabancı Holding) ise 4-5 milyar dolar servet ile üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye'de 2023 yılının en zengin kişileri ve aileleri belirlendi. Açıklanan listede ilk sırayı Koç ailesi alırken, ikinci sırada Esas Holding ile Şevket Sabancı, üçüncü sırada Sabancı Holding ile Erol Sabancı yer aldı.

Ekonomist Dergisi, "En Zengin 100 Araştırması"nın sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Buna göre Türkiye'nin en büyük servetine sahip isim ve aileler belli oldu.

İLK SIRADA KOÇ AİLESİ VAR

Listenin ilk sıralarına Koç Ailesi ve Sabancı ailesine ait şirketler ve isimler damga vurdu. İlk sıraya 6 milyar dolar servetiyle Koç ailesi alırken, Şevket Sabancı ve ailesi (Esas Holding) 5-6 milyar dolar servetiyle ikinci, Erol Sabancı ve ailesi (Sabancı Holding) ise 4-5 milyar dolar servet ile üçüncü sırada yer aldı.

İşte listedeki ilk 10 aile ve servetleri:

  1. Koç ailesi (Koç Holding): 6 milyar dolar
  2. Şevket Sabancı'nın ailesi (Esas Holding): 5-6 milyar dolar
  3. Erol Sabancı ve ailesi (Sabancı Holding): 4-5 milyar dolar
  4. Türkan Sabancı ve ailesi (S. Sabancı Holding): 4-5 milyar dolar
  5. Tara ailesi (Enka Holding): 3-4 milyar dolar
  6. Ezcacıbaşı ailesi (Ezcacıbaşı Holding): 3-4 milyar dolar
  7. Hüsnü Özyeğin (Fiba Holding): 3-4 milyar dolar
  8. Murat Ülker (Kökler Holding): 2,5-3 milyar dolar
  9. Özokur ailesi (Üs Holding): 2,5-3 milyar dolar
  10. Erdemoğlu ailesi (Erdemoğlu Holding): 2,5-3 milyar dolar
Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sabancı Holding Şevket Sabancı Erol Sabancı Koç Ailesi Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Metin Yalcin:

Allah ahir Dünya zenginliği versin, Bu Dünya'da ki tek mülkiyet 2 M2 Kuyu, geri kalan tüm mülkiyete başkaları benim malım diyecek ..

250
46
yanıtYanıtla
Serkan Semiz:

Öyle diyonda bizede dededen babadan bişegler kalydıda sabah 6 da işe gitmek zorunda kalmayaydık

yanıt1
yanıt0
aymira kırca:

İstedikleri zaman Rahat Rahat bir mangal yakamayan her istediğini yiyemeyen Zenginler… Allah sağlık sıhhat huzur neşe versin cümlemize inşaAllah.

135
50
yanıtYanıtla
pentakill lol:

sen balkonda mangal yakarken adamlar yatta barbekü partisi veriyor :) sen her istediğini fiyat performans düşünerek ilerlerken adamlar en iyisini bölgesinden getirtip yiyor fakir edebiyatı yapma boşuna. yine de Allah sıhhat versin herkese

yanıt101
yanıt16
aymira kırca:

Zenginlerin yediğine içtiğine yatlarına kadar memleketlerinden getirip yediklerine kadar takip eden sensin şimdi çıkıp bana mı fakir edebiyatı yapma diyorsun madem çok zenginsin niye takip ediyorsun onları zırto

yanıt5
yanıt19
Momo Memo:

Rızkını ödedikten sonra Yardımcı faliyetlere bağışta bulunduktan sonra kazandıkları para bence helal olsun

66
5
yanıtYanıtla
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Yorumlardan da gördüğümüz gibi fakirlere zengin olursan sağlık elden gider huzurun bozulur diye empoze edilerek Allah'tan hem zenginliği hem de sağlığı istemenin günah boş olduğunu düşündürüyorlar. Yanlış. Her ikisini de isteyin Allah'tan. Sağlık zenginlik iman cennet. Allah'ın hazinesi sonsuz eksilmez.

61
0
yanıtYanıtla
Barış Gerçek:

hepsini toplasan bi twitter etmiyor

56
3
yanıtYanıtla
son osmanlı:

mal mal mal topla hepsini o mal mülkten yararlanacağın da belli değil hepsine sahip olsan ne yazar. aynı anda hem çinde hem hindistanda, hem iranda olamazsın mideni her nevi şeyle tıka basa dolduramazsın vs vs bütün bunlar bile dünyanın en zengini için bile sınırlı şeyler. Bırakın bu zengin edebiyatını yaşamaya bakın

33
12
yanıtYanıtla
Fatih :

yaşamak için de para lazım. sen hangi edebiyattan bahsediyorsun kardeş?

yanıt19
yanıt10
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title