Haberler

Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devri resmen onaylandı

Güncelleme:

Turkcell'in Genel Kurulu'nda şirketin Varlık Fonu'na devri resmen onaylandı. Devir işlemlerinin ardından yüzde 49 oranındaki halka açık hisseler borsada işlem görmeye devam edecek ve Varlık Fonu yüzde 26,2 pay ile en büyük hissedar olacak.

Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devri resmiyet kazandı. Şirketin Genel Kurulu, Türkiye Varlık Fonu'na hisse devrini resmen onayladı. Turkcell brüt 811.6 milyon TL kâr payı dağıtacak.

PAY SAHİPLERİ TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Turkcell'in ana hissedarlarının uzun süredir üzerinde çalıştıkları ve Turkcell Genel Kurulu'na taşıdıkları şirketin Ana Sözleşmesi'nde değişiklik öngören maddeler, pay sahipleri tarafından kabul edildi.

Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devri resmen onaylandı

TÜRKİYE VARLIK FONU EN BÜYÜK HİSSEDAR OLACAK

Bu değişiklikler sonrasında hissedarlar arasında gerçekleşmesi öngörülen hisse devir işlemleri ile birlikte, şirketin yüzde 49 oranındaki halka açık hisseleri Borsa İstanbul ve New York Borsası'nda işlem görmeye devam ederken, Türkiye Varlık Fonu'nun yüzde 26,2 pay ile Turkcell'in en büyük hissedarı durumuna gelmesi ve LetterOne'ın da şirketteki payını yüzde 24,8'e çıkarması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Haberler

500

Yorumlar (19)

Zukzuk:

Sira is bankasinda, onu da alin boylece kurum kalmasin ipotek edilmemis. Cebinde uc kurus olmayanlar varlik fonunun kefaleti ile milyarlik projeler yapip ulkeyi somuruyor, al osman gazi, kuzey anadolu, elbistan santralleri, istanbul havaalani vs vs. gerci bu millet bunu sonuna kadar hak ediyor. Halklar hak ettigi sekilde yonetilir

9
7
yanıtYanıtla
Burak:

Niye orayida soyucaksiniz sira onami geldi

yanıt0
yanıt0
Muhalif:

satılmadık birşey kaldı mı ki.Yağmalanmadık bir dere bir orman bir sahil.Gelmiş geçmiş en çok vergi toplayan hükümet

10
4
yanıtYanıtla
Muhalif:

Seçime ne gerek var ki bütün muhalif belediyelere ata kayyumu gitsin

10
2
yanıtYanıtla
Sonunda:

Katarlılarında iletişim ağzımızı ele almaya hakkı vardı zaten. Sonunda bu da oldu. Bir tek kulağımın arkası kaldı onu da maskeye emanet ettim zaten

10
0
yanıtYanıtla
ENİS:

Yabancı GSM operatörlerin cenneti haline gelen ülkemiz adına çok üzülüyorum. Köprü ve hastaneleri ''talan edenlerin'' olduğu bir ülkede siz sanıyor musunuz ki bu hisseler sürekli devlette kalacak? Zamanı elince hep beraber göreceğiz. YAHYA. . Kızma, ama nasıl bir beyin taşıyorsun ki geleceğinin en önemli enstrümanının ülkemiz adına yaşadığı krizle alay edebiliyorsun? Turkcell elektronik iletişim dünyamızın ''amiral gemisi'' idi. YAZIK OLDU.

7
2
yanıtYanıtla
meto:

çaykur gibi bunu da batırırlar

7
1
yanıtYanıtla
Nominalist:

Kaliteyi düşürmese bari

6
2
yanıtYanıtla
Yahya:

Bana sormadınız.

4
2
yanıtYanıtla
ha işte:

böyle böyle biteceksiniz aferin

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title