Haberler

Türk parasını koruma kanunu tebliğinde değişiklik! Dövizle ödeme yasağı 6 yıl sonra esnetildi

Güncelleme:

Türk parası kıymetini koruma kanunu tebliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile dövizle ödeme yasağı 6 yıl sonra bazı alanlar için kaldırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımladı.

YASAĞIN ESASLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

Yapılan düzenleme ile dövizle ödeme yasağının uygulanma esasları yeniden düzenlendi. Buna göre, tüm ödemelerin TL ile yapılma zorunluluğu kaldırıldı.

İŞTE DÖVİZLE ÖDEME YAPILABİLECEK ALANLAR

Düzenlemede yer alan 6 maddedeki hallerle geçmişe dönük yükümlülükler dövizle yerine getirilebilecek. İşte dövizle ödeme yapılabilecek alanlar;

  • Döviz cinsinden kıymetli evraklar
  • 19/4/2022 tarihinden önce düzenlenmiş faturalar
  • Borsada döviz cinsinden gerçekleştirilen kıymetli maden alım-satım işlemleri
  • Dış Ticaret Sermaye Şirketleri üzerinden gerçekleştirilecek ihracatlar
  • Antrepolar ve geçici depolama alanlarının ödeme yükümlülükleri
  • Serbest ticaret bölgesinde faaliyet gösteren firmaların mal teslimi

Türk parasını koruma kanunu tebliğinde değişiklik! Dövizle ödeme yasağı 6 yıl sonra esnetildi

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

haksız mıyım:

ekonomideki olumlu gelişmelerin bir sonucu bu. dövize bağımlılığın azaldığının göstergesi. tebrik ederim şimşeği ve başta sayın erdoğanı

51
339
yanıtYanıtla
aasdasd fdfdfdf:

haklısın trol kardeş.

yanıt237
yanıt32
haksız mıyım:

ettiğiniz hakaretlerin hepsini beş misliyle iade ediyorum. sizin gibi hain ve ahlaksız olmayan herkesi trol sanıyorsunuz

yanıt61
yanıt188
suleyman altıntaş:

Bütün bu yaşananlar malum kişinin geçmişte yaptığı ekonomik müdahalelerin ne kadar saçma olduğunun göstergesidir.

136
12
yanıtYanıtla
ERKAN yuksel:

dolar gelsınde nerden gelırse gelsın...kım sallar tl yı mantıgı

84
15
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

Anlamadığınız konularda yorum yapmayın. Rica ediyorum. Çünkü bu karar dolara talebi artırır. Yasak kararı ise talebi kısar.

yanıt15
yanıt16
faruk merttürk:

Bakın bu sabah 7 den beri dolarda anlamsız haraketker oldu. 31,30 ile 31,56 arasında çok dalgalandı. MB yine doları tutabilmek için cayır cayır dolar yaktı herhalde. Bu talebin bu kararla ilgisi olabilir.

yanıt15
yanıt1
Abdullah Ates:

19/4/2022 tarihinden önce düzenlenmiş faturalar Bu tarih neden noktası virgülüne kadar adrese teslim gibi özellikle zikredilmiş. Acaba birilerinin dövizini aklamaya yönelik bir durum mu var? Ben ihracatçıyım. Neden bugünden itibaren geçerli değilde 2 sene öncesi zikrediliyor????

65
3
yanıtYanıtla
Gerçekçi Olalım:

Ya da diyorsun; 01 Nisan, 30 Nisan, 1 Mayıs, 1 Ocak değil de 19 Nisan 2022 diyorsun... özel amaçla yapılmış gibi... Gibi sinide çıkartabiliriz....

yanıt26
yanıt1
Ahmet Gültekin:

Döviz ve Ekonomide ipin ucu kaçtı yeni bir yönetim ile devlet millet hep birlikte kemer sıkmadıkça bu cendereden çıkamayız

33
27
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title