Haberler

Türk-İş Başkanı Atalay: Kanun değişmeli, komisyonda masaya 5 tane asgari ücretli oturmalı

Güncelleme:

Asgari ücretin 11.402 TL olarak açıklanmasının ardından komisyonda işçi kesimini temsil eden Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, "Kanun değişmeli ve siyasete bulaşmamalıyız. Gelsin masada 5 tane asgari ücretli otursun, ben orada oturmayayım." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TİSK ve Türk-İş arasındaki görüşmeler sonucunda asgari ücret yüzde 34 zam ile 11.402 TL oldu. Dün akşam katıldığı programda sürece ilişkin detayları anlatan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Kanun değişmeli, biz burada olmamalıyız. Bedelini ben ödüyorum. Biz burada kamu görevi gibi iş yapıyoruz. Gelsin masada 5 tane asgari ücretli otursun, ben orada oturmayayım." dedi.

"YETERLİ Mİ, TABİİ Kİ DEĞİL"

Toplantıdan 1 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü hatırlatan Atalay, "Sayın Cumhurbaşkanımızla pazarlık falan yapmadım. Sayın Bakan 500 dolara karşılık gelecek rakam olsun demişti. Bugün 16-17 dolar eksik bir tablo oldu. Geldiğimiz noktada 483 dolar oldu. Yarın faiz indiği zaman 500 dolar olacak. Yani söylenene yakın anlaşma olmuş. Bu rakam yeterli mi, değil, mükemmel mi, değil, davul zurna çalınır mı değil. Ama ülke şartlarında bu başlangıç ücreti. Dolar üzerinden asgari ücret görüşmeleri başladığından bu yana en yüksek rakam bu. Yeterli mi, tabii ki değil." dedi.

Türk-İş Başkanı Atalay: Kanun değişmeli, komisyonda masaya 5 tane asgari ücretli oturmalıTürk-İş Başkanı Ergün Atalay - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan - TİSK Başkanı Burak Akkol

"11 BİNE GELMEM' DEDİM"

Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelinen teklif 11 bin liraydı. 'Ben 11 bin liraya gelmem' dedim. Cumhurbaşkanımızdan randevu istedim. AK Parti Genel Merkezi'ne gittim. Durumu anlattım. Bu ara zam ikinci oluyor. Geçen sene Temmuz'da yüzde 30 verdiler. Aralık'ta masada yoktum. Cumhurbaşkanımıza anlattım. Bugün oraya gitmekle 11 bin seviyesine çektiğimiz asgari ücreti, sayın Cumhurbaşkanımıza giderek 11 bin 400 seviyesine getirdim. Bunu komisyonla konuştum. Tam doğruyu yaptım.

Türk-İş Başkanı Atalay: Kanun değişmeli, komisyonda masaya 5 tane asgari ücretli oturmalı

"DOLAR ÜZERİNDEN DEĞİL TL İLE KONUŞURUM"

Bu parayı işveren veriyor. Büyük firmalarda problem yok. Ama bunun 3 kişi, 2 kişi, 5 kişi çalışan yerler. Terzi, kuaför. Şimdi 'Bana 3 kişinin maliyeti 50 bin lira, bunu ödeyemem' diyor. Ben dolar üzerinden konuşmam, TL ile konuşurum. Ben inanmadığım, kafama yatmayan hiçbir işi yapmam. Yönetimle, komisyonla, Başkanlar Kurulu'nda, işçiyle konuşurum. Türk İş'te ali kıran baş kesen değilim. Başkanlar Kurulu ne derse onu yaparım. Bu insanlar bana üye değil. 81 ilde olan insanlar. Kanun değişmeli, biz burada olmamalıyız. Bedelini ben ödüyorum. Biz burada kamu görevi gibi iş yapıyoruz. Gelsin masada 5 tane asgari ücretli otursun, ben orada oturmayayım."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Türk İş Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Barış Yeşildağ:

Yakında milletvekilleri hariç geri kalan tüm ülke asgari ücret alacak bekleyin görün

213
9
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

seçim bitti arkadaşlar. kaybetme telaşı da bitti.. Ne bekliyordunuz ki?

71
24
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Hazir gitmişken 12 bin yaptıraydın yeterli değil diye kendinde soyluyosun

68
8
yanıtYanıtla
Fatih Yıldız:

VİCDANINIZ RAHAT MI ÇOOOK MERAK EDİYORUM ! ! ! ?

39
9
yanıtYanıtla
mesut:

Doğrusuda bu. Sendikalar neden var anlamış değilim zaten. İşçilerle konuşun ona göre zam yapın.

38
3
yanıtYanıtla
mekanci1 genc:

Kit lere kadro gelicek söz verildi verin hakkimizi

8
31
yanıtYanıtla
Hayri :

Doğru demiş 150 -200 bin lira sendikal geliri olan bir kişi olarak gereken ilgiyi gösteremez fakirin sorunlarına, aslında turk iş in başında da asgari ücretli işçiler olmalı

22
0
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Bu karar verenlerin hepsi 1 ay asgari ücretle yaşayıp öyle karar versinler.

21
0
yanıtYanıtla
İbrahim AKTAŞ:

Bu adamlara kızmayın.Neden asgari ücret ile çalışmak zorundasınız onu bir sorgulayın.

6
4
yanıtYanıtla
Hayri :

Butun orta eğitimi imam hatip yapınca ne teknisyen ne yetişir ne ne tekniker ne ressam ne ne zanaatkar çıkarsın okuldan lisan yok meslek yok orda burda ne iş olursa yaparım durumu sistemi devlet kurgular çocuklar onun içinde yetişir

yanıt9
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title