Haberler

Türk-İş Başkanı Atalay'dan "Asgari ücret 500 doların altında kaldı" diyen muhabire: Allah kolaylık versin

Güncelleme:

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak açıklanırken, sene başında 455 dolar olan net asgari ücret, bugünkü kurla 483 dolara tekabül etti. Komisyon toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin 500 dolar altında kaldığını söyleyen muhabire "Kızım 14 altında kaldı, Allah özellikle sana kolaylık versin, yardımcın olsun" dedi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete ara zam belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücretin 11 bin 402 liraya yükseldiğini açıkladı.

ASGARİ ÜCRET 483 DOLARDA KALDI

Rakamın belli olması sonrasında akıllara eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücrete temmuz zammı için sarf ettiği "Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak" sözleri geldi. Zam sonrasında sene başında 455 dolar olan net asgari ücret bugünkü kurla 483 dolara yükseldi.

ATALAY: TÜRK PARASI ÜZERİNDEN KONUŞUYORUZ

Asgari ücretin açıklandığı toplantının ardından 11 bin 402 TL'lik rakam içinde değerlendirmelerde bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Vedat Bey'in bir açıklaması var, dolar üzerinden. Türkiye'de yaşıyoruz, Türk parası üzerinden konuşuyoruz. Ama kızım senin dediğin noktaya baktığım zaman şu anda 483 dolar. Belki de asgari ücret tarihinin en yüksek rakamı. Bu mükemmel bir şey mi? Değil. Ama bugünün şartlarında yapılması gerek buydu, bunu yaptık. Geçen dönem Aralık ayında ben imzalamamıştım. Bu dönem komisyonla oturduk ve bir mutabakat sağladık. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"KIZIM ÖZELLİKLE ALLAH KOLAYLIK VERSİN"

Muhabirin "Efendim rakam 500 doların altında kaldı ama..." sözleri üzerine Atalay "Kızım 14 altında kaldı, Allah özellikle sana kolaylık versin, yardımcın olsun" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret Türk İş Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

ismail bey :

Türk iş başkanına aylık kazancını sorsaydınız....

259
14
yanıtYanıtla
Emre Guler:

kımsenın aglanmaya soylenmeye hakkı yok devammm reıse guvenıyoruz allah onu basımızdan eksık etmesın

118
101
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Önce sen " Allah'ı " büyük harfle başla da , kim başından eksik olmayacaksa olmasın.

yanıt26
yanıt8
ati yakar:

Umrunda değil

205
11
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Çalışan nüfusun en az % 50 sini asgari ücrete mahkum ettiniz. Bu şu demek , katma değerli ürün üretmek için değil karın tokluğuna çalışıyoruz. Ağa babaları bal börek yerken asgari ücretli mağdur. Benim bildiğim sendika halk arar,üyesine en iyi ücreti alamazsa greve gider vs vs Ama nerede....

150
40
yanıtYanıtla
Temel Temel:

AKP nin arka bahçesi hükümete okey demese Hem DEMİRYOL İŞ hemde TÜRK iş başkanlığından olur. 40 yıldır sendikada.doymadılar.

yanıt24
yanıt4
O Z:

Bu şu demek. Senin ne ekonomiden anlıyorsun nede dünyanın durumundan haberin var. HERKES grevde. Fransa'ya bak Almanya'ya veya Hollanda'ya. Kimse ekonominin şu an ki durumundan memnun değil. Ama dünya savaşta. Ve bir sürü yaptırımlar var. O yüzden durum bu.

yanıt11
yanıt28
Hayri :

2003 te çalışan sendikalı işçi %54 ken bugun % 14 seviyesinde bu ülkede zaten grev falan yok işçinin maaşından tıkır tıkır kesilip sendikalara aktarılan milyonlarca lira bu tepedeki ağalara maaş harcırah olarak dönüyor sendikaların holdingten farkı yok kendin bırakmazssan ölünceye kadar durursun orada

158
11
yanıtYanıtla
ismail bey :

150 binden fazla kazanıyor başkanları...

yanıt40
yanıt9
Samet Yalçın:

ismal hocam o madalyonun çüçücük görünen kısmı. 150 bin onlar için etrafta yedikleri para. bu adamı denetime bir soksalar. :D işçiler ihya olucağını düşünüyorum.

yanıt22
yanıt6
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title