Haberler

TÜİK 95. kuruluş yıl dönümünü kutluyor

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Prof Dr Sait Erdal Dinçer, 26 Nisan 1926'da faaliyete başlayan kurumun 95. yıl dönümünü kutladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Prof Dr Sait Erdal Dinçer 26 Nisan 1926'da faaliyete başlayan kurumun 95. yıl dönümünü kutladı. Dinçer, yazılı açıklamasında, TÜİK'in bugüne kadar bilimsel ve teknik süreçlerden geçerek ülkenin çağdaş istatistik yapısını geliştirmek için çalıştığını belirtti.

Toplumların, mevcut durumlarını görebilmeleri ve geleceğe ilişkin planlar yapabilmeleri için doğru, güvenilir ve zamanı ön planda tutan bilginin önemine işaret eden Dinçer, "Güvenilir istatistikler ve sağlıklı işleyen bir istatistik sistemi olmadan güvenli bir gelecekten söz etmek mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

TÜİK'in Türkiye'nin istatistik üretim süreçlerinde etkin rol oynadığını aktaran Dinçer, şunları kaydetti:"Kurumumuz, ulusal ve uluslararası ihtiyaçlara cevap verebilmek ve uluslararası standartlara uygun resmi istatistikleri üretmek amacıyla her zaman hizmet sunmaya devam edecektir. Kurumumuza özverili çalışmalarıyla katkı sağlamış olan tüm Kurum personelimizin ve istatistik camiasının Türkiye İstatistik Kurumu 95. kuruluş yıl dönümü ve Türkiye İstatistik Günü'nü kutlarım."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title