Haberler

Togg'da talep patlaması! Üretilecek araç sayısı sipariş sayısını karşılamıyor

Güncelleme:

Yerli otomobil Togg'da talep patlaması yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizdeki elektrikli araçların toplam sayısından 5 katı sipariş geldiğini söyledi. Erdoğan, "Şu ana kadar 80 bin sipariş geldi. Togg akıllı cihazımızın üretim hedefi bu yıl 20 bin, inşallah 2030'a kadar 1 milyon Togg üretmiş olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Togg'la ilgili de konuşan Erdoğan, şu ana kadar kaç adet sipariş geldiğini ve bu yıl kaç araç üretileceğini paylaştı.

"80 BİN SİPARİŞ GELDİ"

Togg'da talep patlaması yaşandığını belirten Erdoğan, "Şu ana kadar 80 bin sipariş geldi. Togg akıllı cihazımızın üretim hedefi bu yıl 20 bin, inşallah 2030'a kadar 1 milyon Togg üretmiş olacağız." dedi.

"BU AY SONUNDA CADDELERİMİZİ ZENGİNLEŞTİRECEK"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "85 milyon nüfusumuzun da burası ortak gururu. Siparişler yoğun. 60 yıllık hayal gerçek oldu. Söz verdik ve bu hayali gerçeğe dönüştürdük. 7 ayrı renkte Togg'larımız var. İnşallah bu ay sonundan itibaren caddelerimizi onlar da zenginleştirecek. Türkiye Yüzyılı'nın gerçek bir nişanesi olacak.

"ÜLKEMİZDEKİ ELEKTİRİKLİ ARAÇLARIN 5 KATI SİPARİŞ ALDI"

İlk 24 saat dolmadan 22 bin 150 sipariş verildi. Ne diyorlardı, 'bu arabanın fabrikası nerede'. Fabrikayı açtık, sonra ne dediler 'üretemezsiniz'. Togg'u banttan indirdik mi, indirdik. Milletimiz bu heyecanın ortağı, asıl sahibidir. 2012'den beri ülkemizde satılan elektrikli otomobil sayısı 14 bin 780. TOGG ülkemizde 10 yılda satılan elektrikli otomobil sayısının 5 katı kadar siparişi sadece 6 günde aldı."

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

TOGG Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (11)

Ebru V:

Siyasi görüş ve hırslarımızı bir kenara bırakalım . Bu ülkemiz için gerçekten gurur verici. Ben çok duygulandım izlerken .. Gerek Türkiye caddelerinde gerek yurtdışında arabalarımızı görüyor olmak çok mutluluk verici olacak . Hayaldi gerçek oldu :)

37
10
yanıtYanıtla
Cevap :

Ortada fol yok yumurta yok yollarda görelim öyle dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım.

yanıt6
yanıt18
Fatih :

cevap diye şaka yaptın galiba. zira olaya böyle bir bakış açısı ile bakıyorsan. aracı her platformda kötüleyeceksin demektir. bu seviyedeki hazımsızlık kötü birşeydir. soda da geçirmez. geçmiş olsun.

yanıt8
yanıt3
Cevap :

Fatihe cevap. Dediklerimin arkasındayım yollarda togg varda biz mi göremiyoruz. Hazımsızlık ile ne alakası var. Sizin gibiler doğalgaz bulunduğuna da inanırsınız. Hatta faturaların düşeceğine de. Ne desek boş sizin gibilere. :)

yanıt2
yanıt5
sade vatandaş:

togg açın halinden anlamaz

18
17
yanıtYanıtla
Ayaz Karahanlı:

inanmiyorum şahsen satildigina ve üretim tüm parçalar baska ülkeden geldikten sonra yapsan nolcak.

6
26
yanıtYanıtla
Tarık Ziya:

Yerliliğini tartışmaya açanın dünya otomotiv sektöründen haberi olmayan bir cahildir. Dünyadaki tüm otomobilleri üretenlerin sayısının 200 civarında fabrika olduğunu ve aslında bütün markaların bir çok parçalarının benzeri tezgahlardan üretildiğinden haberi yok.

yanıt3
yanıt2
Blackened:

Hangi parçaları başka ülkeden geliyor bir saysana! Hepiniz tek ağız konusuyorsunuz. Karın ağrınız var başka birşey değil

yanıt11
yanıt3
Emre1453 Ulker:

Bence bu aracımızla gurur duymayan kimse kendisi yerli değildir.

16
6
yanıtYanıtla
baris koc:

heykelciler neden ulkemizin uretim yapmasini hazmedemiyorlar..iha yok.siha yok dediniz..kizilelmaya kadar geldi bu ulke haala pislik atma yari$indasiniz..gurur duymalisiniz..tabii turk kani tasiyorsaniz

17
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title