Haberler

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: 10 ayda 18,8 milyar liralık uyuşturucu ve ticari kaçak eşya yakalandı

Güncelleme:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin gelişmesi için daha fazla çalışacaklarını belirterek, bu sene 10 ayda 18,8 milyar liralık uyuşturucu ve ticari kaçak eşya yakaladıklarını açıkladı.

Bakan Bolat: "10 ayda 18,8 milyar liralık uyuşturucu ve ticari kaçak eşya yakaladık"

KONYA - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 620 milyar dolarlık ticaretin gümrüklerden geçtiğini, görevlerinin gümrükleri hızlı ve etkin bir şekilde yönetmek olduğunu belirterek, bu sene 10 ayda 18,8 milyar liralık uyuşturucu ve ticari kaçak eşya yakaladıklarını kaydetti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya'da İş Dünyası İstişare Toplantısı'na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Ömer Bolat, Türkiye'nin gelişmesi için daha fazla çalışacaklarının altını çizerek, "Ticaret Bakanlığı olarak ana işimiz dış ticaretimizi artırmak ama ihracat cephesinde. O gözle bakıyoruz. Lazım olan ithalatı da yapmak görevimiz zaten. Yerli ve milli sanayimizin gelişmesine önderlik etmek istiyoruz, katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun yanında bu ticaretin yapıldığı yer gümrükler. 620 milyar dolarlık ticaret gümrüklerden geçiyor. Gümrükleri hızlı ve etkin bir şekilde yönetmek görevimiz. Kaçak malları Allah korusun, uyuşturucu maddelerini vesaire kaçakçılığı engellemek görevimiz. Bakın bu sene 10 ayda 18,8 milyar liralık uyuşturucu ve ticari kaçak eşya yakaladık. Gümrük muhafaza olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'mızla çok iyi bir işbirliğimiz var. Yakında bir protokol imzalayacağız ve bu kaçakçılık olaylarını daha sert tedbirlerle inşallah üzerine gideceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Bolat, bir araya geldiği iş adamlarının sorularını yanıtladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ömer Bolat Türkiye Ömer 3.Sayfa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title