Haberler

Havadayken acil çıkış kapısı patlamıştı! THY, 5 Boeing 737 MAX 9 uçağını seferden çekti

Güncelleme:

THY, Alaska Havayolları'na ait bir uçağın havadayken acil çıkış kapısının patlamasının ardından filosundaki 5 Boeing 737 MAX 9 uçağını seferden çektiğini açıkladı.

Türk Hava Yolları (THY), filosundaki 5 "Boeing 737 MAX 9" tipi uçağını seferden çektiğini duyurdu. Açıklamada "Alaska Airlines'ın Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan olay akabinde otoritelerin ön incelemesi sonucunda THY filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın da tedbir amaçlı incelenmesi istenmiştir." denildi.

TEDBİR AMAÇLI İNCELENECEKLER

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, filodaki bu uçakların uçuş güvenliği nedeniyle seferlerden çekileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Alaska Airlines'ın Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan olay akabinde otoritelerin ön incelemesi sonucunda THY filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın da tedbir amaçlı incelenmesi istenmiştir.

İLK İNİŞ YAPTIKLARI HAVALİMANINDA OPERASYONDAN ÇEKİLECEKLER

Olaydaki teknik inceleme süreci tamamlanıp, otoritelerce talep edilen önlemler alınana kadar THY, filosundaki 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağını ilk inecekleri havalimanında operasyondan çekme kararı almıştır. Uçuş emniyeti en önemli önceliğimizdir."

NE OLMUŞTU?

ABD'de Alaska Havayolları'na ait bir uçak, havadayken basıncın düşmesi sonucu acil çıkış kapısının patlamasının ardından Portland Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yapmıştı. Uçağın içindeki anlar kameralara yansımıştı. Alaska Hava Yolları, havadayken acil çıkış kapısı patlayan ve acil iniş yapan Boeing 737-MAX 9 tipi yolcu uçağındaki sorun nedeniyle filosundaki tüm Boeing 737-MAX 9 tipi uçakları yere indirme kararı almıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Boeing 737 Boeing Alaska Ulaşım Güvenlik Havacılık Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Bordo Bere:

THY BERBAT UZAK DURUN

6
120
yanıtYanıtla
Soner Pınarcık:

Vatan haini

yanıt65
yanıt8
İkram Polat:

THY BİR NUMARA SENIN GIBI HAİNLER HER SEYE KUSUR BULMAYI ÇOK IYI BILIR.

yanıt52
yanıt4
türkün gücü:

sen kullanıcı adını haçlı bere yap daha uygun durur sende...

yanıt27
yanıt3
İkram Polat:

THY ÇOK PROFESYONEL ÇALIŞIYOR . ÇOK SAYIDA SIFIR UÇAK SİPARİŞİ VAR . TEDBİR AMAÇLI HAREKETİ ÇOK PROFESYONELCE .

58
1
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

THY AVRUPADA BRITISH VE SWISS airden SONRA ÜCÜNCÜ SIRADA YER ALIYOR BUDA BÜYÜK BASARI !!! AMA BU 737 MAX 9 çok tehlikeli uçak. bu uçak iki düşüşle 500 kisiye mezar oldu 3 sene evvel. boing durdurmuştu ucusunu. THY hic almasa bu tip uçakları bence daha iyi ! AIRBUSS YANI AIRBOSS , COK DAHA IYI BUNLARDAN.

18
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title