Haberler

Tek Durak Ofis Uygulaması Kto Bünyesinde Başladı

Kayseri Ticaret Odası bünyesinde hizmet veren Kayseri Ticaret Sicili Müdürlüğü, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yürürlüğe girmesinin hemen ardından ‘Tek Durak Ofis’ uygulamasını başlattı.

Kayseri Ticaret Odası bünyesinde hizmet veren Kayseri Ticaret Sicili Müdürlüğü, 'Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesinin hemen ardından 'Tek Durak Ofis' uygulamasını başlattı. Uygulama sayesinde şirket kuruluşları kısa bir sürede gerçekleştiriliyor.

Bu kanun kapsamında, kurucusu gerçek veya tüzel kişi olan şirketlerin kuruluş sözleşmelerine, ticaret sicili müdürlüklerinde yetkilendirilmiş personel huzurunda imza atılabilmesine imkan sağlandı. Böylelikle anonim şirket, limited şirket ve kooperatif kuruluş sözleşmeleri ticaret sicili müdürlüklerinde imzalanır hale geldi.

İş dünyasının işlerini bir hayli kolaylaştıracak olan uygulamaya ilişkin açıklamada bulunan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, şirket kuruluşu işlemlerinin tek noktadan yapılabildiğini ve üyelerin bu durumdan fazlasıyla memnun olduğunu söyledi.

Hiçyılmaz, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ile birlikte prosedürlerin çoğu azaltıldı. İleride vatandaşın buraya gelmesine dahi gerek kalmadan MERSİS'e elektronik imza ile girilerek bütün işlemler yapabilecek. 'Tek Durak Ofis' uygulaması ile daha önce binlerce lirayı bulan masraflar 300 TL'ye kadar inmiş oldu. İşlemleri kolaylaştıran ve masrafları düşüren 'Tek Durak Ofis' uygulaması büyük kolaylık sağladı" dedi.

Girişimcilerin önceden şirket kurmak istediğinde 5 kurumla muhatap olduklarını ve 7 farklı prosedürü yerine getirmek durumunda kaldıklarını hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, "Gelinen noktada üyelerimiz, tek kurumda hiçbir aracıya ihtiyaç duymadan şirket kurabilmektedir. İki defa notere gitme ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Sosyal güvenlik kaydı, SGK'ya gitmeye gerek kalmadan ticaret sicili müdürlüğünde şirket kuruluşu esnasında elektronik olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, daha önce noterlere onaylatılan ticari defterler bundan böyle ticaret sicili müdürlüğü tarafından onaylı şekilde teslim edilecek. Artık her şirkete yoklamaya gidilme uygulaması kaldırılacak, Ticaret sicilden çıkan girişimci, yoklama beklemeden işine başlayabilecektir" ifadelerini kullandı.

Başkan Hiçyılmaz, "Bu uygulamaya ilişkin taleplerimizi ilgili kurumlara aktaran TOBB Başkanımız Sayın RifatHisarcıklıoğlu'na ve bu taleplere karşı duyarlı davranan hükümetimize, üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mahmut Hiçyılmaz Kayseri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title