Haberler

Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon mesajı: Kararlı duruşumuz hedefimize başarıyla ulaştıracak

Güncelleme:

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyondaki düşüş süreciyle ilgili açıklamada bulunarak yılın ikinci yarısını işaret etti. Karahan, sıkı parasal koşulları sürdüreceklerini belirterek izledikleri kararlı duruşun enflasyonda hedeflenen başarıyı getireceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşullarını sürdüreceklerini belirterek "Para politikasındaki kararlı duruşumuz, hedeflediğimiz dezenflasyon patikasına başarıyla ulaşmamızı sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ YILIN İKİNCİ YARISINDA

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) açıklamasına göre, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı basın açıklamasında, TBB'de gerçekleşen mutat toplantının gündemini, bankacılık sektörünün durumu, enflasyon görünümü ve para politikasındaki son dönem gelişmelerin oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına yer verilen TCMB Başkanı Karahan, 2024 yılının ikinci yarısında dezenflasyonun tesis edileceğini bildirdi.

Piyasa mekanizmasının işlevselliği ve makro finansal istikrara yönelik uygulamaların teknik ayrıntılarına değinen TCMB Başkanı Karahan, "Dezenflasyona yönelik adımlarımızın finansal koşullara, talebe ve fiyatlama davranışlarına yansıyacağını öngörüyoruz. Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz. Para politikasındaki kararlı duruşumuz, hedeflediğimiz dezenflasyon patikasına başarıyla ulaşmamızı sağlayacaktır." değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Fatih Karahan Finans Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (7)

Gökhan Ccc:

ayni hikayeler ayni senaryolar

31
3
yanıtYanıtla
Sempatik:

hep öyle oluyor 2017 senesinden beri açıklama olduğu zaman yükseliyor nedense

23
4
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

Hikaye…

21
1
yanıtYanıtla
Yavuz Ünsal:

inandık mı ??

16
1
yanıtYanıtla
Salim:

He Yaw He Heeeeeee Sallama Din Kardeşiyiz Artık Silkelenin Ve Gerçekleri Halka Açıklayın

8
1
yanıtYanıtla
Halil null:

Adam haklı kendileri için enflasyon mu var ki

6
1
yanıtYanıtla
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

-cek, -cak dolar 32 lira, kıyma 500 lira, kira asgari ücret!..

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title