Haberler

Mersin haberleri: Başkan Tarhan, Mezitli Sanayi Esnafıyla Buluştu

Güncelleme:

Gelen Mersin haberine göre Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçedeki sanayi esnafı ile bir araya geldi. Buluşmada, esnafın daha iyi fiziki şartlarda hizmet verebilmesi için yer arayışı ve son günlerde kamuoyunda tartışılan Sevkiyatçılar Sitesi’nin durumu gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçedeki sanayi esnafı ile bir araya geldi. Buluşmada, esnafın daha iyi fiziki şartlarda hizmet verebilmesi için yer arayışı ve son günlerde kamuoyunda tartışılan Sevkiyatçılar Sitesi'nin durumu gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Sanayi içerisinde yer alan kahvehanede düzenlenen ve Mersin Sanayi Sitesi Derneği Başkanı Ali Kocaoğlu'nun da hazır bulunduğu buluşmada, Mersinlilere daha iyi hizmet edebilmesi ve sanayi esnafının daha iyi koşullarda işlerini yapabilmesi adına çok sayıda girişimde bulunduklarını söyleyen Başkan Tarhan, "Daha birkaç gün önce Dernek Başkanınız Ali Kocaoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer'le birlikte yeni Valimiz Ali Hamza Pehlivan'ı ziyaret ederek alternatif çözüm önerileri konusunda konuştuk. Biz, kent içerisinde sıkışmış olarak kalan Mezitli sanayisinin daha iyi ve modern hale getirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Son günlerde tartışılan Mezitli Sevkiyatçılar Sitesi'nin arsa sahibi tarafından tahliye edilme çalışmaları hakkında da bilgi veren Tarhan, "Gerek arsa alanı gerekse sitenin yapısıyla ilgili Mezitli Belediyesi'nin hiçbir ilgisi bulunmuyor. Mezitli Belediyesi'nin ilgisi ve sorumluluğu bulunmayan intikal, satış, devir işlemleri yanı sıra yine Mezitli Belediyesi'nin değil arsa sahiplerinin taraf olduğu davalar sonucunda malik ve hisse değişiklerinin oluştuğu, halen parsel üzerinde 81 farklı hissedarın ortak olduğu tapu kayıtlarında görülecektir. Tüm bunlara karşın, orada bulunan esnafın mağdur olmaması için gerek arsa sahipleri gerekse ilgili devlet kurumlarıyla görüşerek ortak bir nokta bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ali Hamza Pehlivan Neşet Tarhan Mezitli Mersin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title