Haberler

Son dakika: Yem firmalarına yönelik soruşturma tamamlandı! 4 şirkete 159 milyon lira ceza kesildi

Güncelleme:

Son dakika: Rekabet Kurumu'nun artan şikayetler sonrası başlattığı yem üretim firmalarıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Buna göre 4 firmaya 159 milyon 391 bin lira idari para cezası verildi. Ceza kesilen firmalar arasında Abalıoğlu Yem, C.P. Standart Gıda, Matlı Yem ve Erişler Yem bulunuyor.

Yem firmalarının anlaşma veya uyumlu eylemde bulunmak suretiyle 4054 sayılı Kanun'u ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. 7 firma hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 4 firmaya ceza kesilirken, 3 şirkete ceza uygulanmasına yer olmadığına karar verildi.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

  • Abalıoğlu Yem Sanayi A.Ş.,
  • C.P. Standart Gıda San. ve Tic. A.Ş.,
  • Matlı Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş.,
  • Erişler Yem San. ve Tic. A.Ş.

Unvanlı teşebbüslerin 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiklerine, bu nedenle 4054 sayılı Kanun'un 16. maddesinin üçüncü fıkrası ve Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar İle Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik'in 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ve ikinci fıkrası ile üçüncü fıkrasının (a) bendi uyarınca idari para cezası verilmesine,

CEZA KESİLMEYEN FİRMALAR

Gürsoy Yem Gıda ve Hayvancılık San. Tic. A.Ş., E.R. Yem Gıda Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Rtm Tarım Kimya San. ve Tic. A.Ş.'nin 4054 sayılı Kanun'u ihlal ettiğine ilişkin bilgi ve belgeye ulaşılamadığından anılan teşebbüslere Kanun'un 16. maddesi çerçevesinde idari para cezası uygulanmasına yer olmadığına karar verildi.

HANGİ FİRMA NE KADAR CEZA YEDİ?

  • Abalıoğlu Yem Sanayi A.Ş.'ye 40.516.029,59 TL,
  • C.P. Standart Gıda San. ve Tic. A.Ş.'ye 44.780.758,04 TL,
  • Matlı Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 58.392.233,77 TL,
  • Erişler Yem San. ve Tic. A.Ş.'ye 15.702.799,53 TL ceza kesildi.
Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Rekabet Kurulu Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

sadece kadir:

TAMAM GÜZEL CEZA KESTİNİZ. VATANDAŞA NE GİBİ BİR FAYDASI OLDU ? BUNDAN YARARLANAN SİZİN KASANIZ OLDU. PAHALI VE ARADAKİ FAHİŞ FARKI VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKTI.. BU CEZANIN PARASI YENİ YAPILACAK ZAMLA YİNE VATANDAŞTAN ÇIKACAK. BU MU YAPTIĞINIZ ÇÖZÜM YOLU?

103
24
yanıtYanıtla
Yaşar Tosunoğlu:

Bir çiftçi olarak çok sevindim kafalarına göre zam yapıyorlar aynı kararlılığı gübre ithal eden firmalar içinde bekliyoruz 3 liraya alıp 10 liraya satmak yok yoksa ülkede çiftçi köylü üretici diye birşey kalmayacak

60
1
yanıtYanıtla
Ergün Doğan:

Denetimsizligin sonucu bunlar seçimde de halk kime ceza verecek göreceksiniz yazıklar olsun

36
11
yanıtYanıtla
Fatih Aslan:

Az bile bu fırsatçılara

10
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title