Haberler

Son Dakika: Rekabet Kurulu, ikinci el araç alım-satımı yapan 4 büyük şirket hakkında soruşturma başlattı

Güncelleme:

Son Dakika: Rekabet Kurulu, ikinci el araç alım satımında faaliyet gösteren Arabam.com, Vava Cars Turkey, Araba Sepeti ve Letgo Mobil İnternet hakkında soruşturma açtı.

Rekabet Kurulu, artan 2. el araç fiyatları sonrası harekete geçti. Vatandaşlardan gelen şikayetleri mercek altına alan Kurul, alım-satım yapan firmalarla ilgili yaptığı ön araştırma karara bağladı. Buna göre, Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açıldı.

Rekabet Kurulu'nun soruşturma kararında şu ifadelere yer verildi:

"Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açıldı.

MADDE 4'Ü İHLAL ETTİKLERİ İDDİASI KARARA BAĞLANDI

Çevrim içi platformlar üzerinden ikinci el binek araç alım, satımında faaliyet gösteren Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş.'nin çeşitli uygulamalar ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

BULGULAR CİDDİ VE YETERLİ

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/528-M sayı ile karar verdi."

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Rekabet Kurulu Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (27)

oguz:

bir şey cıkacagını sanmam kesilen cezalar fiyata yansıtılır yine biz vatandaştan cıkartılır gecmişe baktıgımda hep oyle oldugunu gördüm marketler gibi

187
13
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Sen öyle san düzelecek sabredin

yanıt0
yanıt0
Yavuz Tastan:

Araç bayilerine soruşturma başlatın

138
2
yanıtYanıtla
ismail bey :

Araç satışında ister sıfır ister ikinci el alınan araç 1 yıl satılmaz şerhi konması lazım.

111
28
yanıtYanıtla
Olkhazar Borz:

filo satışlarda bayiiler yapıyor o şekilde..

yanıt3
yanıt0
osmanlı:

Acil ihtiyaçtan satış durumunda satıcı dan aynı yüzde 20 oranı ile gelir vergisi tahsil edilir denilebilir. 1 yıl içinde alım satım yapmayanlar bu vergilerden muaf tutulur denilebilir.. Stokçuluğu başka türlü önleyemezsiniz.

yanıt7
yanıt2
HONOUR:

motosiklet bayilerine de soruşturma açın. aksesuar ekliyoruz adı altında fahiş fiyatlarla araç satılıyor. galericiler motosikletleri toplamış fahiş fiyatlara satıyorlar.

136
3
yanıtYanıtla
mesut:

Acil değilse alma. Satamadiklarinda mecburen fiyatları düşürecekler. Bir araba beğendim geçen sene 135 bin di. Bu sene 350 ye satıyor. Dün baktım 325 e indirmiş.. 130 dan fazla etmez ama adam istiyor işte. Almazsanız fiyatlar düşer..

71
10
yanıtYanıtla
mehmet can:

piyasayı bu firmalar yükseltiyor

60
16
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Hedef göstermekten baska bir amacı yoktur bu uygulamanin. O siteler rakam belirlemiyor ki oraya aracini satışa koyan sen ve ben belirliyoruz. Fiyatlarında ekonominin mahvolmasindan kaynaklı sifir araçların yuksek oluşuna gore veriyoruz! Suc ekonomiyi iyi yonetemenlerdedir!

60
11
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title