Haberler

Son Dakika: Milyonlarca memur ve emeklinin gözü burada! Toplu sözleşme görüşmeleri yarın 14.00'teki toplantı ile başlıyor

Güncelleme:

Son dakika: Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri, yarın saat 14.00'teki ilk toplantıyla başlıyor. Beklentilerini geçen hafta açıklayan Memur-Sen, 2024 yılı için üçer aylık zamlar talep etmişti.

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri yarın saat 14.00'teki ilk toplantıyla başlayacak.

TAKVİM BELİRLENECEK

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren sözleşme süreci ağustos ayı boyunca devam edecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki ilk toplantının açılışını Bakan Vedat Işıkhan yapacak. Memur konfederasyonlarının genel başkanları ve 11 hizmet kollundaki yetkili sendikaların temsilcilerinin konuşmalarıyla sürecek toplantıda, görüşmelerde izlenecek takvim belirlenecek.

İLK OLARAK HİZMET KOLLARININ TALEPLERİ GÖRÜŞÜLECEK

Görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek. Görüşmeler kapsamında, ilk olarak hizmet kollarının talepleri müzakere edilecek. Burada tarafların mutabakat sağlanmasının ardından, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren taleplerin görüşülmesine geçilecek.

MEMUR-SEN ÜÇER AYLIK ZAMLAR İSTEMİŞTİ

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ne dair taleplerini geçen hafta açıklayan Memur-Sen, 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istemiş, 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Haberler.com / Ayça Elal - Ekonomi

Memur Sen Memur Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir?
Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

500

Yorumlar (10)

süleyman kahraman:

Adı toplu sözlesme.yıllardır sözleşme sartlarını ve ekibini hükümet belirliyor.aynı şu anda emekliye yapılan haksızlık gibi

60
1
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Göstermelik bir olay, davulda tokmakta hükümetin elinde istediği gibi çalıp oynayacak sonunda enflasyon beklentim bu deyip istediği miktarı verecek:)

33
0
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Asıl SGK emeklisinin durumu ne olacak onları muhatap alan ve temsil eden elle tutulıur bir kurum olmadığı için kaderimiz yetkiyi bulunuduranın vicdanı yada 2 dudağı arasında yada onalrın kaderi de ilk seçimde

17
4
yanıtYanıtla
ismail bey :

Yılbaşı için, enflasyon artı yüzde 10 istenmeli. Enflasyon yüzde 120 çıkacak çünkü.

14
4
yanıtYanıtla
Dünya fani:

Memurun kaybettiği toplu sözleşmeye hazırız

15
1
yanıtYanıtla
muhammedtawfiq:

Emekliler boşuna ağlamayın, yılbaşında alacaksınız zammı. Sonra zaten bu ağlamalarınızı unutup yine malum partiye vereceksiniz oyunuzu yıllardır aynı taktik alışın artık

8
5
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Türkiye de ekonomi 3 ayda tersyuz olabiliyor...2 yıllık sözleşme ne demek ..

1
0
yanıtYanıtla
Nazmi:

Istediginiz kadar isteyin hukumet kabul etmeyip gecen seferki gibi kamu bilmem ne de karara baglanacak hukumet ne derse o olacak? Konu memur oldu mu hukumet sadaka dagitir.. memur massiyla asgari ucret birbiribe giderek yaklasirken isciyle arasi aciliyor. En degerli calisan işci.. muhendis ,ogretmen , uzman, kurum muduru kimmiş isçinin yaninda..

1
0
yanıtYanıtla
Ufuk Gökceoglu:

Bağkur emeklisi eşim yüzde 25 denilen zamdan yüzde 9,3 zam aldı. Araştırdık ve kök maaş varmış, yani şimdiye kadar aldığı 7500 TL gerçek maaşı değilmiş.... Anlaşılan sadaka veriliyormuş ve isterlerse kök maaşını verirlermiş. Bu kök maaşın üzerine yüzde 25 koyup 8242 TL yapmışlar. Normalinde şimdiye kadar aldığı 7500 25% = 9375 TL olması gerekiyordu....

0
0
yanıtYanıtla
sanane:

önceden emekli sandığından emekli olanlar asgari ücretden fazla olurdu maaşları şimdi tam tersi nasıl bir adalet sistemi bu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title