Haberler

Son Dakika! İstanbul'da AK Partili belediyelerdeki işçilere yüzde 80 zam yapıldı

Güncelleme:

Son dakika! AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikasının teklifi doğrultusunda 1 Temmuz 2022'den geçerli olmak üzere işçilere yüzde 80 oranında zam yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

"Yüz Yüze 100 Gün" programı kapsamında AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığında basın açıklaması yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, milletin beklentisi, talebi, umudu ne ise AK Parti'nin onun icraata dönüşmesi, yapılabilir ve uygulanabilir hale gelmesi için gayret edeceğini söyledi.

Kabaktepe, geleceğin Türkiyesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulacağına dair inançlarını vatandaşlarla paylaşacaklarını belirterek, "AK Parti hizmet ve eserde, belediyecilikte, hükümet olarak yaptığımız hizmetlerde bir markadır. Bunu hep beraber inşallah daha yukarıya taşıyacağız. 'Aldatma üstadı'na hakikatle inşallah gereken dersi vereceğiz. Her gün yeni birtakım algı yalanları üreterek insanlarımızın zihinlerini ve bakışlarını gerçek dışı hadiselere yöneltmek isteyen aldatma ustacılığının meslek olmasını engelleyeceğiz." dedi.

"YÜZDE 80 ZAM YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI"

Belediyelerde toplu sözleşme iş görüşmelerinin devam ettiğini, işçilerin geciken toplu sözleşme zammı nedeniyle mağdur olmaması için çalışma yaptıklarını aktaran Kabaktepe, şunları kaydetti:

"Hizmet-İş ve Öz Güven Sen ile Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası arasında yürütülen İstanbul AK Partili ilçe belediyelerimizdeki toplu iş sözleşmelerinde henüz uzlaşı sağlanamamasına rağmen iş yerlerimizde çalışan işçi kardeşlerimizin geciken toplu iş sözleşmelerinden kaynaklanacak mağduriyetlerini gidermek amacıyla belediye başkanlarımızla yaptığımız toplantı neticesinde, MİKSEN'in teklifi doğrultusunda belediye şirketlerimizde çalışan işçilerin 1 Temmuz 2022'den geçerli olmak üzere 30.06.2022'deki ücretlerine şirketlerimizin yönetim kurulu kararıyla yüzde 80 oranında zam yapılması kararlaştırıldı."

Zammın açıklandığı salonda birçok belediye başkanı ve personeli de hazır bulundu. Açıklamanın ardından Kabaktepe ve belediye başkanları esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

İstanbul AK Parti Zam Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (31)

Kemal Aslan:

Akp kendi iscilerine yuzde 80 zam yapiyor turkiye de calisan asgari ucretlilere yuzde 40 zam yapiyor adalet bunun neresinde akp li olarak ben bu yapilanlar desteklemiyorum...

145
34
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Yorumlara bakıyorum da adamlar ne yapsalar halka yaranamıyor. 6lı masa gibi ne üdüğü belirsiz, Türkiye'nin karanlık geçmişine ne meraklıymışsınız arkadaş.

58
120
yanıtYanıtla
Mehmet :

Belediye ak partini işi helal olsun

46
121
yanıtYanıtla
emre akan:

ŞU ANA KADAR YAPMA YAPMA AAA SEÇİM YAKLAŞINCA YAP NE İYİMİŞ BE

103
39
yanıtYanıtla
Musa Mut:

Seçim hazırlıkları tam gaz

116
26
yanıtYanıtla
Mehmet Olcay:

Siyasi parti fark etmeksizin söylüyorum. Belediyelere personel alımı KPSS ile olmalı. Belediyelerde işe alımlarda inanılmaz düzeyde rüşvet ve iltimas dönüyor. Hizipçilik oluyor. Ayrıca bir tek belediye personeli mi enflasyon altında eziliyor? Ya biz ne yapalım özel sektör çalışanı olarak? Mahvolduk.

134
3
yanıtYanıtla
Ömer faruk çetintaş:

Bırakın bu zam ayakları seçim gelir milleti gazlarlar.olan millete olur geçen seneki 100 lira bakım tl demiyoruz artık lira.bu 100 lira ile neler alıyordunuz.bugün o 100 liraya aldıklarınızı kaç liraya alıyorsunuz.ben diyeyim en az ortalama 4 kat arttı.80 versen nolur yüzde 200 versen nolur.

95
20
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Bu parti kendi içinde ne kadar çelişki yaşıyor. Üst yöneticileri; TÜİK enflasyonuna göre memura-işçiye- asgari ücrete yüzde 30-40 zam yapıyor. Lakin alt yöneticileri yüzde 80 anca kurtarır diye söyleyebiliyor. Reis, kendi oranının üstünde zam oranı verene bir şey demez inşallah..

90
17
yanıtYanıtla
ayh:

Ilk once Chp li belediyeler yapmisti.

75
31
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

evet senin bay kemal mesela namus sözü verdi, ekrem geldi 15 bin kişiyi işten çıkarttı. Çok düşünürsünüz işçiyi çok :)

yanıt4
yanıt10
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title