Haberler

Son Dakika: Akaryakıta üçlü zam! Benzin ve motorindeki fiyat artışı 1 liradan fazla

Güncelleme:

Son dakika: Dolar kuru yükseldikçe akaryakıtta fiyat artmaya devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş, oto gaza ise 65 kuruş zam geldi. Fiyat artışının ardından İstanbul'da benzin 9,69'dan, motorin 9,77'den, oto gaz ise 8 liradan satılacak.

Dolar kurundaki yükselişe paralel olarak akaryakıt fiyatları da artmaya devam ediyor. Bu kez akaryakıt fiyatlarına üçlü zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş, oto gaz ise 65 kuruş zamlandı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak fiyat artışı, pompaya yansıyacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Zammın ardından Ankara'da ortalama 8,72 liradan satılan benzinin litre fiyatı 9,74 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 8,67 liradan 9,69 liraya, İzmir'de 8,74 liradan 9,76 liraya çıkacak.

Ankara'da ortalama 8,77 liradan satılan motorinin litre fiyatı 9,83 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 8,71 liradan 9,77 liraya, İzmir'de 8,79 liradan 9,85 liraya çıkacak.

LPG'nin litre fiyatı da Ankara'da ortalama 7,40 liradan 8,05 liraya, İstanbul'da ortalama 7,35 liradan 8 liraya ve İzmir'de 7,23 liradan 7,88 liraya yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Lpg Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE!
500

Yorumlar (8)

Murat Şengezer:

Kaderime Nalet olsun 87 doğumluyum bunların iktidarında hiç gün yüzü görmedik. Senin de dewranın gelip geçecek

103
34
yanıtYanıtla
Mehmet kuru :

İyi ki reis var . Yoksa bugün Irak, Suriye , mısırdan farkı kalmazdı . Türkiye de açlıkta kıtlıkta yok . Şımarık bir nesil var Ne ürettin ne verdin de ne istiyorsun Karaborsacıların stokçuların Allah bin belasını versin . Sadece şükürsüzlük ve nankörlük var . Sonuna kadar … Biz tanka kafa tuttuk dolar mı tutacak bizi…

yanıt3
yanıt9
Murat Şengezer:

Hep Dış Güçler. Eyyyy BİDEN

92
10
yanıtYanıtla
sadece kadir:

bir söz takıldı şimdi aklıma '' eskiden vatandaşlar yurtdışından geldiğinde araçlarını gümrüğe gelmeden full'leyip gidiyorlardı, şimdi yurtdışına çıkmadan full'leyip çıkıyorlar'' bundan dolayı mutlu olanlar var.. neyse ki bizim için geçerli değil bu söz.. neyse tutmayın beni gidip 50TL lik benzin alacağım arabama. zam nasıl olsa beni etkilemiyor.

77
22
yanıtYanıtla
Ararat:

Ben belcika inşaata çalıyorum bir gün çalışıp 120 litre benzin alıyorum Turkiyede adam bir gün inşaata 200 liraya çalışsa 22 litre alır Al sana fark

14
6
yanıtYanıtla
Derya Bulut:

Allh rızası için yokmu buna dur diyecek babamlar derdi yıllar evvel tüp yag seker kuyruğuna girerdik diye simdide bişey degişmedi babam varlık içinde yokluk cekiyor uz 1tüp 200 TL 5 litreyag. 100 TL ekmek 2bucuk anlıycamız simdide varken alamıyoruz paramız yetmiyor Allhım sen bizim yardımcımız ol bu fırsatı insanlardan sen koru bizi sonumuz hayrolsun insallh

12
3
yanıtYanıtla
Tarık Arslan:

bunu da yazdık bir kenara. kendi gazımızı kendimiz evde üreteceğiz başka yolu yok. kimyager olduk çıktık. 2023 yada daha erken seçimde iyi gaz vereceğiz kimse merakta kalmasın..

0
0
yanıtYanıtla
ALP ALP:

Pandeminin ilk yılında dünyada eve kapanmalar olduğunda petrolün varil fiyatında indirime giden Arap ,Rus , İngiliz ve ABD şirketleri o kayıplarının acısını tüm dünyadan çıkarıyorlar...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title