Haberler

Son Dakika: Bakan Bilgin'den "Asgari ücrete ara zam olacak mı?" sorusuna yanıt: Görüşme sürüyor, önümüzdeki hafta açıklayacağız

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir canlı yayında "Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zammın enflasyon nedeniyle unutulduğunu belirten Bakan Bilgin, zam görüşmelerinin sürdüğünü ve önümüzdeki hafta açıklama yapılacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir canlı yayında memur ve asgari ücret zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kamu çalışanlarına enflasyonun üzerinde zam yapılacağını belirten Bakan Bilgin, asgari ücret zammı için de görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

"KAMU ÇALIŞANLARINA NEFES ALDIRACAĞIZ"

Bakan Bilgin, "Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracağız. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40... Ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50'nin üzerinde zam yapıldığını hatırlatan Bilgin, "Yaptığımız güncelleme enflasyon nedeniyle unutuldu." dedi. "Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı?" sorusuna yanıt veren Bilgin, "Görüşmeler sürüyor, önümüzdeki hafta açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Memur ve memur emeklileri yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor. TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 oldu. Merkez Bankası'nın yüzde 3,77 beklentisinin de yansımasyla enflasyon farkı olarak memur ve emekli maaşlarına yüzde 40'a yakın zam yapılması bekleniyordu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Vedat Bilgin Asgari Ücret Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (10)

Ic Minnak:

Enflasyonun uzerinde zam yapacaklar, ama TUIK enflasyonu :))

69
4
yanıtYanıtla
Mustafa Öztürk:

Asgari ücreti 7000 yapın

42
6
yanıtYanıtla
Kenan:

bız sizi cok ıyı tanıdık sızde bızı secımlerde tanırsınız artık

30
3
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Parti kur seçil aklında olan herşeyi geceklestir Vakko kolaymi.

yanıt0
yanıt0
Nevzat Grgn:

Ya lafa bakarmısın, Yaptığımız güncelleme eflasyon nedeniyle unutuldu diyor,her gün gündemde olan konu nasıl unutulur, Meydana getirdiğiniz bu eflasyon denilen canavarı,insanları iyiden iyiye fırsat makinasına çevirdiğiniz bir ortamda asgari ücret 8000 TL olmalı

31
2
yanıtYanıtla
Mülayim sert:

İşçi emeklisine niye enflasyonun üstünde zam yapmıyorsunuz.İşçi emeklisi 2. Sınıf vatandaşmı.Seçim yaklaşıyor akpartiye en büyük desteği işçi emeklisi verdi.Seçüm zamanı nasıl oy isteyeceksiniz acaba

23
6
yanıtYanıtla
Doğuş:

Salı sallanır, çarşamba çarşafa dolanır, perşembe perişanlık, cuma mübarek gün, cts, pazar resmi tatil. Şunun şurasında aralığa ne kaldıki.

27
2
yanıtYanıtla
ismail bey :

Zam işveren tarafından ödenmeli. Devlet vergi veya sigorta priminden kesinti yapmamalı..

3
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

3600 ek göstergeye görüşüyoruz dedi, üç yılda çıktı..

1
0
yanıtYanıtla
sami aydın:

asgari ücretli insan değil ki neden zam yapılsın demi sizin maaşlarınızı ödeyen asgari ücretli özel sektör çalışanları ama zam alan memurlar ne dünya be ulan hala daha utanmadan memur diyebiliyorsunuz ya yazıklar olsun size güvenlik güçleri doktor öğretmen hariç diğer memurlar boş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title