Haberler

Son dakika: AK Parti'den 3600 ek gösterge ve asgari ücrete ikinci zam açıklaması! Her ikisi için de temmuz ayı işaret edildi

Güncelleme:

Son dakika: AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, milyonlarca memurun dört gözle beklediği 3600 ek gösterge ve asgari ücrete ikinci zam konusunda değerlendirmelerde bulundu. 3600 ek göstergenin temmuz ayına kadar çıkarılacağını belirten Akbaşoğlu, asgari ücrete ikinci zammın da temmuz ayında ele alınacağını söyledi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Ali Akbaşoğlu; asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge ve asgari ücrete ikinci zam için temmuz ayını işaret etti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Temmuzda memur ve emeklilerin zam alacağını belirten Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" dedi.

3600 EK GÖSTERGE VE EYT

3600 ek gösterge konusunda da bu yılın ilk yarısında Temmuz ayında yasal çalışmanın ortaya çıkacağını belirten Akbaşoğlu "3600 ek gösterge Temmuz ayına kadar çıkarılacak. EYT'li kardeşlerimizle helalleşeceğiz, ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız" dedi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER

Sözleşmeli personellerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu "Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesini yaptı.

ERDOĞAN: VATANDAŞIMIZDAN ESİRGEMEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ve memur maaş zammıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." demişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

3600 Ek Gösterge AK Parti Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (15)

Umit Cetin:

her zaman halkımızın yanında çok şanslı bir zamanda halkın yanında bir cumhurbaşkanıyla yaşıyoruz hamdolsun

29
111
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

Milletiyle dalga geçen bir siyasetçi görmemiştim. Oda oldu maşallah

107
16
yanıtYanıtla
HALİS ER:

büyüksün reis

16
98
yanıtYanıtla
soner keskin:

EYT mağdurların soru hepsinden daha önemli ,insanlar yaşından dolayı ne emekli olabiliyor. Yaşlısın diye de iş verilmiyor. EYT ler iki arada bir derede kaldılar, haklarından hiç bir kesinti yapılmadan emekli edilmeli. zaten alacakları üç kuruş maaş.

79
8
yanıtYanıtla
BAŞKOMSER ZEKİ:

EYT noldu ? "Bir başka bahara" demezsiniz İNŞAALLAH...

74
5
yanıtYanıtla
Mehmet Öztürk:

temmuz dan sonra ağustos ve eylül var. akabinde 2023 ve tabi devamm... :)

65
8
yanıtYanıtla
mehmet:

ne zam yapın ne de zam verin.

62
8
yanıtYanıtla
Bulent :

Yıl 2018 seçim meydanlarında bakın gördünüz 3600 ü çıkardık hayırlı olsun denmişti.2022 çıktı mı .

52
5
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Eytli olup yaştan dolayı iş bulamayanlara birşey yokmu bizde bu ülkenin vatandaşıyız eyt yoksa iş verin onada razıyım

47
7
yanıtYanıtla
By rabsin:

3600, eyt seçim zamanı o da seçim propagandası belki verirler millet ona da bakmıyor artık, enflasyon canavarı başa bela çok can yakıyor Bi çözüm şart..

33
4
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title