Haberler

Son dakika: 3600 ek gösterge çalışması tamamlandı! Düzenleme Erdoğan'a sunulduktan sonra açıklanacak

Güncelleme:

Son dakika: Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin çalışmalar tamamlandı. İlgili düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduktan sonra açıklanacak.

Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin mali haklarını ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi. Çalışmanın tamamlandığı düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra açıklanacak.

İKİNCİ TOPLANTI 16 MART'TA YAPILMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkililerinin katımıyla ilk toplantısını 16 Şubat'ta yapan 3600 Ek Gösterge Komisyonu, ikinci toplantısını 16 Mart'ta basına kapalı olarak gerçekleştirmişti.

YENİ KADEME TALEBİ KOMİSYONA SUNULDU

İkinci toplantının ardından, tüm memurları kapsayan ek gösterge düzenlemesi isteyen Memur-Sen, 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren talebini komisyona sunmuştu. Bakan Bilgin'in Şeker-İş Sendikası'nın 13 Mayıs'ta düzenlediği "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi'nde", ek gösterge düzenlemenin sonuçlanması için mayıs sonunu işaret etmişti.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini kapsıyordu. Ancak daha sonraki görüşmelerde bu kapsamın genişletilmesi kararı alınmıştı. Kimlerin bu düzenlemeden faydalanacağı nihai açıklama sonrası netleşecek.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan 3600 Ek Gösterge Finans Ekonomi Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (20)

Orhan Demir:

secim yatirimi, simdi akillarina geldi.

119
16
yanıtYanıtla
Gezgin:

Zaten ne yapılsa seçim yatırımı değil mi sizin için? Nankörlükte tavan yapmışsınız tavan...

yanıt1
yanıt9
Yusuf Algan:

3600 ek gösterge ilk önce vatan savaşa ASKERLERE verilmeli devleti gözünde dört kısım memur var İMAM POLİS ÖĞRETMEN SAĞLIK çalışanları diger memurları üvey evlat gözüyle bakılıyor

60
37
yanıtYanıtla
Kadir Mirzabey:

Dolar bu kurdayken türk parasi bu kadar degersizken bir anlam ifade etmiyor500 TL zam 30 dolar zam yapıyor

64
14
yanıtYanıtla
Müjdat Coşkun:

Sadece dört meslek grubunu kapsayan bir düzenlememi olur diğer memurlar başka ülkeyemi hizmet ediyorlar

53
9
yanıtYanıtla
Sana Ned :

Dolar bu kurdayken türk parasi bu kadar degersizken bir anlam ifade etmiyor500 TL zam 30 dolar zam yapıyor,secim yatirimi, simdi akillarina geldi.

41
9
yanıtYanıtla
ümit taşcı:

Niye sadece memurlara kanun çıkartılıyor. normal çalışan işçilerin hakları nerde??????? EYT çıkmazsa oy da yok

22
13
yanıtYanıtla
öncevatan :

Bütün memurları kapsamalı, diğer memurları ötekileştirerek daha farklı sonuçlar çıkarır bir tarafı güldürürken diğeri üvey evlat sayılır

26
5
yanıtYanıtla
taner ipek:

"Tutturmuşlar bir 3600 ek gösterge diye şahsım adına ülkemde böyle bir problem olduğunu düşünüyorum, muhalefetin faydasız çabasının, zihniyetinin ürünüdür" diyen olmamış mı

6
22
yanıtYanıtla
Smgoll Sim:

Zaten bu dört meslek dışında olan herkesin maaşları dört dörtlüktü. Özellikle sürekli şükür eden din görevlileri için iyi oldu. Durun bakalım gelecekte bir gün gelecek...

21
5
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title