Haberler

Son Dakika: 2. el araç satışında, aldatıcı ve yanıltıcı ilan verenlere karşı para cezası uygulanacak

Güncelleme:

Son dakika: İkinci el araçlara sıfır liste fiyatından yüksek fiyat belirlenmesi yasaklanırken, kararın ardından internetteki bazı ilanlarda yeni fiyatların 3 sıfır silinerek yazıldığı görüldü. Fırsatçılığa karşı Ticaret Bakanlığı hareket geçti. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı bu tarz ilanları verenler hakkında 300 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

2. el araçların fiyatının sıfır liste fiyatından yüksek fiyat belirlenmesi yasakladı. Bu karar sonrası bazı internet satış sitelerinde 3 sıfır silinerek yeni fiyatların yazıldığı görüldü. Ticaret Bakanlığı konu hakkında harekete geçerek tüketiciyi aldatmaya yönelik bu tarz ilanlara 300 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacağını duyurdu.

İkinci el araçların fiyatının, sıfır liste fiyatından yüksek belirlenmesi 1 Ocak 2024'e kadar yasaklandı. Kararın ardından bazı internet satış sitelerinde, 3 sıfır silinerek yeni fiyatların yazıldığı görüldü.

SIFIR ATANLARA 300 BİN LİRA CEZA KESİLECEK

Ticaret Bakanlığı, söz konusu kurnazlıkla sahte fiyat gösterenlere de aynı cezaların uygulanacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan bu nitelikteki ilanlar da söz konusu ilan kısıtlaması kapsamında değerlendirilecek ve bu ilanları verenler hakkında Bakanlığımızca idari para cezası uygulanabilecektir." denildi.

Son Dakika: 2. el araç satışında, aldatıcı ve yanıltıcı ilan verenlere karşı para cezası uygulanacak

"SOSYAL MEDYADA YER ALAN HABERLER BAKANLIĞIMIZA ULAŞMIŞTIR"

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamanın tamamı şöyle: "Kamuoyunun malumları olduğu üzere, 6.7.2023 tarihinde İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidilerek, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına 1 Ocak 2024 tarihine kadar kısıtlama getirilmiştir. Bu düzenlemeye aykırı her bir ilan, Bakanlığımızca ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edilecek ve bu ilanları verenler hakkında ilan başına 300 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanabilecektir.

Ancak, düzenlemenin yayımlanmasıyla birlikte, ilan sitelerinde taşıt ilan fiyatlarının sıfır atılarak girildiği veyahut güncellendiği tespit edilmiştir. Ayrıca, bu nitelikteki ilanlara ilişkin sosyal medyada yer alan haberler Bakanlığımıza ulaşmaktadır.

"HER TÜRLÜ TEDBİRİN ALINMASINA DEVAM EDİLECEKTİR"

Söz konusu düzenlemeyi dolanmak amacıyla hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan bu nitelikteki ilanlar da söz konusu ilan kısıtlaması kapsamında değerlendirilecek ve bu ilanları verenler hakkında Bakanlığımızca idari para cezası uygulanabilecektir. Bu kapsamda, Bakanlığımızca, ilan platformlarıyla görüşmeler yapılmış ve ilan girişlerinde üyelerinin bu kısıtlama kapsamında uyarılması ile bu hususta gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulunulmuştur.

Bakanlığımızca otomotiv sektöründe gerçekleşen stokçuluk eylemleri ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele kapsamında, tüketici mağduriyetlerine sebep olan uygulamaları ortadan kaldırmak adına her türlü ilave tedbirin alınmasına devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Ekonomi Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (20)

Can Bayraktar:

Siteyi kapatın iki ay boyunca eski sistem satılsın . Her şey yoluna girer .

292
19
yanıtYanıtla
fıstıkçı:

Helal olsun.

yanıt2
yanıt0
Adsız biri:

Boş işler .bu hiç birşeyi değiştirmez.milletin gazını almaktan başka bişey değil. Tek çözüm ülkeye talepten fazla araç sokmayı başarabilmeniz. Onu bu devlet şu an yapması zaten imkansız.onun için durmak yok devam

212
26
yanıtYanıtla
Alaaddin:

Şimdi sırada SAHTEKAR OTO BAYİLERİN'de! Bayilerin GALERİLERE araç satışı yasaklansın veya kota getirilsin! Devlet sana ruhsat vermiş. Yetki vermiş. Gel ülkeme malını pazarla. Vatandaşım sana kolay ulaşsın araç alsın demiş! Sen git araçlarını toptan galerilere sat!!! Başka bir ülkede olsa asarlar adamı ASARLAR. Bakanlık websitesinden herkes şikayet dilekçesi vermeli

7
0
yanıtYanıtla
Sencer:

Şaka gibi 300 bin çerez parası onlar için ????

5
0
yanıtYanıtla
Tevabil Arslan il:

Yurt dışındakileri önünü açın. Araba fiyatları bir yıl bile sürmez çok düşer. Vergi ise vergi.

3
1
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

İlan sıfırdan ucuz olabilir. Ancak Satıcı alıcı dan ekstra gayri resmi para ister. O ne olacak onun kontrolünü sağlayında görelim. Resmi kira artışı %25 ancak kim uyguluyor devlet olarak bu gibi durumları kontrol altına tutun tavşana kaç tazıya tut yapmayın. Vergi müfettişlerini bu işler için kullanın. Boş işler için değil.

4
0
yanıtYanıtla
Mahmut yıldırım:

Kesin kesin nasıl olsa odenmeyince affediyosunuz. Covidte olduğu gibi.

2
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

dünyanin hangi ülkesinde hükümetler 1. veya 2. el arac fiyatlarini belirliyor veya müdahil oluyor acaba ben duymadim veya bilmiyorum 50 yili askin bir süredir yasadigim almanyada onlarca arac aldim sattim bir Allahin kuluda bana bu fiyat ne demedi fiyati normal gören ve hosuna giden aldi ancak bu alis verisler eger ticaret amacliysa iste o zaman hükümeti ancak alacagi vergi ilgilendirir aracin fiyati degil.

0
2
yanıtYanıtla
Protosarus X:

Şikayet etmek lazım her gördüğümüz ilanı.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title