Haberler

Anadolu'nun biyoyakıt bitkileri 15 ülkenin üreticilerine anlatılacak

Güncelleme:

Antalya Ticaret Borsası ve Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde, İngiltere, ABD, Fransa, Avusturya başta olmak üzere 15 ülkeden katılımcılara biyoyakıt bitkiler anlatılacak.

Antalya Ticaret Borsası ve Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde, İngiltere, ABD, Fransa, Avusturya başta olmak üzere 15 ülkeden katılımcılara biyoyakıt bitkiler anlatılacak.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, yaptığı açıklamada, Anadolu'nun bitki çeşitliliği bakımından zengin bir bölge olduğunu belirtti.

Birçok alanda kullanılan bitkilerden bazılarının enerji üretiminde değerlendirildiğini aktaran Çandır, "Her geçen gün yenilenebilir enerji kaynakları önem kazanıyor. Düzenlediğimiz eğitim programında da bitkilerden enerji üretimiyle ilgili bilgileri paylaşacağız. Üreticiye yol gösterici bir eğitim olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çandır, eğitimlerin 20-28 Mart'ta gerçekleştirileceğini, üniversitelerden akademisyenler tarafından enerji bitki yetiştiriciliği, biyokütle enerji potansiyeli, elektrik piyasasında yenilenebilir enerji yatırım uygulamaları hakkında bilgi verileceğini kaydetti.

Antalya Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca da çevrim içi olarak düzenledikleri eğitim programının 15 ülkeden katılımcının yer alacağı uluslararası etkinlik olduğunu bildirdi.

Biyoyakıt üreten çiftçiler ile bu alanda yatırım yapmak isteyen girişimcilerin, çiftçi eğitim ve yayım faaliyetlerinde bilgileri kullanmak isteyen mühendislere kadar geniş bir kitlenin eğitime katılacağını belirten Karaca, şunları kaydetti:

"KKTC, İran, Tacikistan, Suriye, Somali, Azerbaycan, Çad, Bulgaristan, Burkina Faso, Fransa, Ürdün, İngiltere, Avusturya, Katar, ABD'den ve ülkemizden bin 300 başvuru aldık. Tarımsal eğitimlerimize katılımın yüksek olması bizi daha çok motive ediyor. Tarımsal üretimde ihtiyaç duyulan teknik bilgiyi sektöre sunmak istiyoruz."

Karaca, üreticiye rehberlik edecek eğitimlere devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Antalya Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (1)

432:

DÜNYANIN İRANLA NE BİTMEZ MESELESİ VARMIŞ TARİHTEN BUYANA YA HERŞEYDE İRAN İRAAN İRAN İRAN İRAN İRAN İRAN NEYMİŞ ARKADAŞ SÜREKLİ İRAN İRANI NAZAR EDİP ERGEÇ 50 MİLYON TÜRK SOYDAŞINIZ ABD NATO İSRAİLE PEŞKEŞ ÇEKTİRİP İŞGAL ETTİRECEK HİÇ VİCDANI MERHAMETİNİZ YOKMU İRANA

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title