Haberler

Sanayi Üretimi Yıllık Artış Gösterdi, Aylık Azaldı

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, sanayi üretimi yıllık olarak yüzde 1,1 artış gösterdi. Ancak aylık bazda yüzde 0,4 azalış yaşandı. Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yıllık olarak artarken, imalat sanayi ve enerji sektörleri endeksleri aylık bazda azalış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ekim ayında sanayi üretimi aylık yüzde 0,4 azaldı.

TÜİK, ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksini bugün yayınladı. Buna göre, sanayi üretimi aylık yüzde 0,4 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,2 artarken imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 2,3 azaldı.

MADEN VE TAŞ OCAĞI YILLIK YÜZDE 3,7 ARTTI

TÜİK verilerine göre, sanayi üretimi yıllık olarak ise yüzde 1,1 artış gösterdi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,7, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,5 arttı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Madencilik Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title