Haberler

Sahibinden.com hacklendi mi? 60 milyon kullanıcının bilgileri tehlikede iddiası

Güncelleme:

Türkiye'nin en ünlü e-ticaret sitelerinden biri olan Sahibinden.com'un hacklendiği ve 60 milyon kullanıcıya ait tüm bilgilerin sızdırıldığı öne sürüldü. Çok sayıda kullanıcıyı tedirgin eden iddiaya ilişkin firmadan şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Türkiye'nin en büyük çevrimiçi alışveriş ve emlak sitelerinden olan Sahibinden.com'un hacklendiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

ÇALINAN BİLGİLERDEN ÖRNEKLERİ PAYLAŞTI

Bir forumda, ele geçirilen bilgilere ait örnekler paylaşıldığı ve 60 milyon kişinin ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi ve kurumsal hesaplara ait bilgileri ele geçirdiği öne sürülen bir hackerın bunları yalnızca "teşekkür" mesajı karşılığında paylaşacağı iddia edildi.

FİRMADAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Çok sayıda kullanıcıyı tedirgin eden iddia özellikle sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, sahibinden.com e-ticaret sitesinden konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Sahibinden Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (4)

mehmet:

sanki bilerek para karşılığı satıyorlar. gibi. bence araştırılmalı. ve bilgi sızdıran firma sorumlu tutulmalı parayı kazanırken iyi. tedbirini alsın ozaman.

34
0
yanıtYanıtla
virtueslife:

Dıj güşlerin bizi takip etmesine ne gerek var zaten herkesin bilgilerine ulaşmak bu kadar kolay işte.adresin tc numaran telefon numaran. Cem yılmazın demesi gibi CIA bizi napsın mangal yaparken başımızdan mı vurcak :D

14
1
yanıtYanıtla
MASARİ:

Maalesef durum gerçek, hergün patlatılmış birisinin hesabından ilanlarıma mesaj atıyorlar, telefon ve e posta bilgilerimi istiyorlar. Engelleyip şikayet ediyorum. Sahibinden çok sorumsuz davranıyor. Umarım hakettiğini alır.

5
0
yanıtYanıtla
Başka Murat:

2 hafta önce sahibinden de hesabımı ele geçirip, ilanlarımı silip,hesabı premium a geçirip benim adıma araba satış ilanı koydular. TLF na gelen mesajla farkettim. Hemen ekran görüntüsü alıp konuyu savcılığa ilettim. Haber doğrudur

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title