Haberler

Rize Ardeşen'de Güneş Enerji Santrali Kuruldu

Güncelleme:

Rize'nin Ardeşen ilçesinde kurulan güneş enerji santrali (GES) sayesinde ayda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanacağı bildirildi. Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, GES'te daha önce deneme üretimi yapıldığını belirterek, 'Üretimde sıkıntı yok, güzel verim alıyoruz. Ardeşen Belediyesine ve Ardeşen halkına hayırlı olsun.' dedi. Amaçlarının sadece enerji üretmek olmadığını, enerji üretirken aynı zamanda doğaya da saygılı olduklarını vurgulayan Kahya, 'Doğayı kirletilmeden yaklaşık 2,8 megavat enerji elde edeceğiz. Ayda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanacak. İlave proje çalışmalarımız da sürüyor. İlave proje sayesinde belediyenin ayda yaklaşık 300 bin lira ekstra geliri daha olacak.' diye konuştu.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde kurulan güneş enerji santrali (GES) sayesinde ayda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanacağı bildirildi.

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, gazetecilere, GES'te daha önce deneme üretimi yapıldığını belirterek, "Üretimde sıkıntı yok, güzel verim alıyoruz. Ardeşen Belediyesine ve Ardeşen halkına hayırlı olsun." dedi.

Amaçlarının sadece enerji üretmek olmadığını, enerji üretirken aynı zamanda doğaya da saygılı olduklarını vurgulayan Kahya, "Doğayı kirletilmeden yaklaşık 2,8 megavat enerji elde edeceğiz. Ayda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanacak. İlave proje çalışmalarımız da sürüyor. İlave proje sayesinde belediyenin ayda yaklaşık 300 bin lira ekstra geliri daha olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avni Kahya Ardeşen Güneş Rize Çevre Belediye Enerji Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title