Haberler

Putin'in seferberlik ilanından sonra piyasalar alt üst oldu! Brent petrol yükselişte, Rus borsasında kayıp var

Güncelleme:

Rusya'da bu sabah kısmı seferberlik ilan edilmesi piyasaları da hareketlendirdi. Putin'in dünyaya meydan okuyan açıklamaları sonrasında brent petrol 93 dolara yükselirken Rus borsaları %10'un üzerinde kayıp yaşadı.

Bugün sabah saatlerinde Rusya lideri Putin, kısmı seferberlik ilanı etti.Putin, "Batı, ülkemizi yok etmeye çalışıyor. Batı, Rusya-Ukrayna barışını istemiyor. Zamanında SSCB'yi böldüler, şimdi sıra Rusya'ya geldi. Hedefimizi Donbas'ı özgürleştirmek. Toprak bütünlüğümüz korumak için her türlü silahı kullanırız. Batı'ya söylüyorum, yanıt verecek çok sayıda silahımız var. Bu blöf değil." dedi. Putin ayrıca; Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'da düzenlenecek "Rusya'ya katılma" referandumunu destekleyeceklerini söyledi.

PİYASALAR HEMEN TEPKİ VERDİ

Bu hareket, savaşın yeni bir boyut kazanacağı ve uzayabileceği yorumlarını da beraberinde getirdi. Piyasalar da istikrarsızlığın süreceği mesajını alınca hareketlenmeye başladı.

PETROL YÜKSELİŞTE

24 Şubat'ta Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından sonra süreç içerisinde 140 dolarlara kadar çıkan brent petrol, geçtiğimiz hafta 89 dolarlara kadar düşmüştü. Brent petrol, Vladimir Putin'in Rusya'da kısmi bir askeri seferberlik ilan etmesinin ardından arzda daha fazla kesinti olacağı endişeleri üzerine neredeyse yüzde 3 artışla varil başına 93 doların üzerine çıktı. Böylece petrolün varil fiyatı 94 dolara kadar yaklaştı. Asya borsaları ise %1'in üzerinde satış gerçekleşirken Rusya borsaları da %10'un üzerinde kayıp yaşıyor.

İşte Putin'in açıklamasından kısa bir süre sonra piyasaların durumu;

Putin'in seferberlik ilanından sonra piyasalar alt üst oldu! Brent petrol , altın yükselişte, Asya borsaları çöküşte

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Brent Petrol Haberler

500

Yorumlar (1)

Hek Tor:

Mutlaka İstanbul Borsası da yükseliyordur, aman hisse almayı sakın unutmayın, tabiii terse yan basmak ihtiyacı hissediyorsanız...

31
33
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title