Haberler

Patronlardan asgari ücret mesajı: Günün koşullarına göre bir ayarlama yapılacak, revizyonlar da yapılabilir

Güncelleme:

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan katıldığı bir etkinlikte ülkedeki ekonomik gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının asgari ücretle ilgili sorusuna "Günün koşullarına göre bir ayarlama yapılacak" yanıtını veren Turan, küçük şirketlerde ve emek yoğun şirketlerde sıkıntılar doğabileceğini, günün koşullarına göre revizyonlar yapılabileceğini belirtti.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, BESİAD-GESİFED İş İnsanları Zirvesi'nde konuştu. Krediye erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Turhan hükümetin AB ve sığınmacı politikalarını da eleştirdi. Turhan "Para politikasının sadece genişleyici değil, gerektiğinde sıkılaştırıcı yönde kullanımının dengelenme için gerekli olduğunu unutmamamız gerekli" sözleriyle faiz indirimlerinin enflasyon üzerindeki etkilerine de değindi.

"PARA POLİTİKASI GEREKTİĞİNDE SIKILAŞTIRICI DA OLABİLİR"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan konuşmasında şunları söyledi; "Para politikasının sadece genişleyici değil, gerektiğinde sıkılaştırıcı yönde kullanımının dengelenme için gerekli olduğunu unutmamamız gerekli. Uzun vadede tüm ekonomik paydaşlara fayda sağlayacak bir ortamı yakalamak için, kullanılan para politikası bileşenleri ne kadar sade ve anlaşılır olursa istenilen noktaya ulaşmak o denli kolay olacaktır. Ekonomik aktörler tarafından kolayca anlaşılabilen politikalar, bütüncül etkileri değerlendirilmeden tasarlanan mikro düzeydeki karmaşık politikalardan çok daha iyi sonuçlar verecektir. Unutmayalım ki, fiyat istikrarı olmadan ekonomi doğru şekilde işlemez ve bu durum, daha önce de belirttiğimiz gibi, hiçbir paydaşa fayda sağlamaz. Enflasyonla doğru mücadelenin, sağlıklı büyüme için önkoşul olduğunu tekrar hatırlatmak isterim."

Patronlardan asgari ücret mesajı: Günün koşullarına göre bir ayarlama yapılacak, revizyonlar da yapılabilirTÜSİAD Başkanı Orhan Turan.

KREDİYE ERİŞİM HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR

Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde 7 büyümesine rağmen, ekonomideki öncü göstergelerin ihracatta, iç ekonomide ve üretimde yıl sonuna doğru hızlı bir yavaşlamayı işaret ettiğini belirten Turan, "Cari açık halen artış trendinde. Enflasyon hedeflediğimiz seviyelerde değil, refah kaybımız yüksek" dedi. Turan konuşmasında krediler ve bankacılık sektöründeki düzenlemelere de değindi. Turan "Krediye erişim her geçen gün zorlaşıyor. Yoğun regülasyon döneminden geçen finansal kesimin de bu regülasyonlar çerçevesinde kredi vermesi daha da zorlaşıyor. Unutmayalım ki, sağlıklı işleyen üreten, istihdam yaratan bir reel kesimin arkasında bu süreci destekleyen sağlıklı işleyen bir finansal sektöre ihtiyaç var" dedi.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Turan konuşmasının ardından basının asgari ücretle ilgili sorularını da yanıtladı. Asgari ücret konusunda "günün koşullarına göre bir ayarlama yapılacaktır" diyen Orhan küçük şirketlerde ve emek yoğun şirketlerde sıkıntılar doğabileceğini, günün koşullarına göre revizyonlar yapılabileceğini belirtti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Orhan Turan Haberler

500

Yorumlar (10)

Ömer Can:

Bunda 4 yıl önce asgari ücretle çalışıp 30 bin tl ye ford fiesta 2014 model araba almıştım yarısını peşin yarısını nakit ödeyerek. Bugün yapın bakalım bunları. Çok yazık ettiler bu millete bunu haketmiyoruz.

152
9
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

Asgari ücretle oynanmamalı.Fiyat fırsatçılara en az 10 yıl hapis cezası olmalı.Fiyatlar aşağı çekilmeli.İnsanların yaşam kalitesi yükseltilmeli.Asgari ucret 20binde olsa, o ay içerisinde %30 olarak milletince cebinden daha fazla çıkacak.

96
13
yanıtYanıtla
aslan Ak:

aynısını memur maaşı için söyleyin o zaman yazık cahiliye zihniyeti bu ülkenin kahrını ceket asgari ücretli gerisi sefasını sürüyor

yanıt32
yanıt6
Zafer yılmaz :

aslan Ak: beyaz yaka mavi yaka ayrımı yapılmıyor burada. zihniyetlerdeki fiyat fırsatçılarına nasıl göz yumduklarından bahsediyoruz.İstersen 50bin maaşın olsun.Ne fayda. herşeye üst üste zam gelip, fazldan vergi toplama zihniyetleri olduğu sürece.

yanıt13
yanıt5
tahsin bueyuekkol:

Ne bui ekmek arasimi köseyi dönüp satin alabiliyon

40
3
yanıtYanıtla
özgün özen :

hasan ak vasıfsız diplomasız hasan ak

33
4
yanıtYanıtla
Mutsuz Okur:

Hükümetin asgari ücrete vereceği zam korkuttu galiba, küçük işverenler sıkıntı yaşayabilir açıklaması yapmışlar. Bırakın küçük işletmeler edebiyatını ÇALIŞANIN HAKKINI ADAM GİBİ ÖDEYİN!

8
0
yanıtYanıtla
Arman Usa:

Bos gereksiz bir adamin laf salatasi

6
0
yanıtYanıtla
aslan Ak:

sadece ilk cümleni oku zafer bey buradaki amaç o zaman enflasyona vurgu yapmak olmalı

3
0
yanıtYanıtla
Fatma Betül Dandin:

Asgari ücrete zam yapılsa ne sürekli herşeye zam yılbaşından sonrada zam gelcekmiş herşeye

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title