Haberler

Ötv İndirimini Kötüye Kullanmayın Otomotive 'Kara Bulut' Görünmesin

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği'nin (Taysad) Genel Kurulu'nda Otomotiv Sektör Temsilcilerine Ötv Uyarısı Yaptı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) Genel Kurulu’nda otomotiv sektör temsilcilerine ÖTV uyarısı yaptı.

Çağlayan, sektörün 5 silahşörü olarak adlandırdığı Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği (OYDER), TAYSAD ve Uludağ İhracatcılar Birliği(UİB) Başkanına, "ÖTV indirimini iyi yönetemediniz. Bu sektörün itibarı çok yüksek. Bu güveni sarsmayın. Çürük dişler varsa ayıklayın. Bindiğiniz dalı keserseniz bu gelecek destekleri de etkiler. Ne demek istediğimi çok iyi anladınız" diyerek uyardı.

16 Mart’ta devreye giren ÖTV indirimiyle birlikte otomotiv sektörünün üzerindeki kara bulutların dağılıp güneşin tekrar göründüğünü söyleyen Çağlayan, tekrar kara bulutların gelmemesi için bu sürecin iyi yönetilmesi gerektiğini savundu. Çağlayan, "Stoklar eridi, fabrikalar çalışmaya başladı, satışlar arttı. Moraller düzelmişken bir daha kimsenin moralinizi bozmasına izin vermeyin" dedi.

Ne haliniz varsa görün olmaz

ÖTV indiriminin 16 Haziran’da biteceğini hatırlatan Çağlayan, şöyle konuştu: "Bu süreyi iyi kullanmanız gerekiyor. Müşteri velinimetiniz. Durup dururken kimse otomotiv sektörünü düşman ilan etmez. Bunların çözümlerini bulun. 16 Haziran’dan sonra sektöre yeni destekler verip vermeyeceğimiz bu ÖTV indirimi sürecinde netlik kazanacak. Bir beklenti oluşmasın ama biz otomotiv sektörüne 16 Haziran’dan sonra ’ne haliniz varsa görün’ diyecek değiliz. Sektöre katkılarını gördüğümüz sürece desteği ihmal etmeyeceğiz."

Çark dönmeye başladı

ÖTV indiriminin Türkiye’de krizin yarattığı psikolojik sendromu kırdığını söyleyen Çağlayan, vatandaşların yastık altındaki paralarını çıkartıp otomobil satın aldığını belirtti. Çağlayan, "En azından çark dönmeye başladı. Otoparkçısından, oto yıkamacısana kadar herkes bundan istifade etti. Maliye’nin sektörden aldığı ÖTV geliri de bu dönemde iki kat arttı. ÖTV oranı düşsese de hükümet sürümden kazandı" diye konuştu.

Otomotiv kurtulursa Türkiye ekonomik krizden kurtulur

TAŞIT Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, derneğin 31’inci Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Türkiye’de üretim ve satışlar yüzde 50 düştü. Dünya ortalaması ise yüzde 30. Üretim, satış, ihracat rakamları ortada. İç açıcı bir tablo yok. Bunun nedenlerinden biri; biz çıkıştaydık. Bu yüzden de inişimiz hızlı oldu. Müdahalede geç kalındı. Otomotiv Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden birisi. Otomotiv sektörü kurtulursa, Türkiye de ekonomik krizden kurtulur."

Herkesin kazandığı bu güzellik karalanmamalı

OTOMOTİV Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı İbrahim Aybar, TAYSAD Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "ÖTV indiriminden müşterilerimiz kazandı, sektör kazandı, hükümet kazandı. Kazan, kazan, kazan durumu oldu. Üç noktada bir düzlem ayağa kalktı. Bu ayağa kalkış sürmeli. Bunun bu güzelliğinin karalanmaması gerekiyor" dedi.

İyi kötü ayrılmalı sektör suçlanmamalı

OTOMOTİV Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Tarık Taşar, "Sektör içinde yanlış yapanlar olabilir. İyiyi kötüyü ayırmadan bütün sektörü suçlamak doğru değil" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA 28 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 28 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 28 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Adalet Bakanlığı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugünün (28 Mayıs) kararları neler? Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
Deniz Akkaya'dan kızıyla ilgili ağızları açık bırakan sözler: Önce dövdü sonra balkona kilitledi

Deniz Akkaya'dan kızıyla ilgili ağızları açık bırakan sözler: Önce dövdü sonra balkona kilitledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title