Haberler

Otomotiv Üç Vardiya Çalışıyor 4 Bin 500 Kişiye İş Kapısı Açılıyor

İhracatta Başarıdan Başarıya Koşan Türk Otomotiv Sektörü, İç Pazardaki Daralmaya Rağmen, İhracat Sayesinde Üç Vardiya Üretim Yapmaya Başladı.

İhracatta başarıdan başarıya koşan Türk otomotiv sektörü, iç pazardaki daralmaya rağmen, ihracat sayesinde üç vardiya üretim yapmaya başladı.

Tofaş, Oyak Renault ve Hyundai Assan’ın bu yılın sonuna kadar 4 bin 500 yeni işçi alması bekleniyor.

İÇ pazardaki daralmaya rağmen, ihracatta rekorlar kıran "otomotiv sektörünün kalbi" konumundaki Bursa’da faaliyet gösteren firmalar, yeni yatırımlarına hız verirken, üretimlerini de üç vardiya olarak sürdürüyor. Sektörde faaliyet gösteren bazı şirketlerin bu yıl sonuna kadar yaklaşık 4 bin yeni eleman alımı yapması bekleniyor. Tofaş ve Oyak Renault son yıllarda yeni yatırım, üretim ve ihracattaki artışa paralel olarak, kriz dönemlerinin aksine vardiya sayısı ve istihdamda artış öngörüyor. "Çok markalı üretim" stratejisi çerçevesinde, fason olarak ticari araç üreten Karsan ise mevcut markaların yanı sıra yeni markalarla yaptığı üretim anlaşmalarıyla dikkati çekiyor.

YENİ MODELLER GELİYOR: "Doblo", "Albea" ve "Palio" modellerinin ardından orta üst sınıftaki sedan modeli "Linea"nın dünya lansmanını görkemli bir törenle gerçekleştiren Tofaş, 2008 yılında piyasaya çıkacak hafif ticari araç segmentindeki "Minicargo" modelinin çalışmalarını sürdürüyor. Halen 3 vardiya üretim yapan Tofaş, ürün, modernizasyon ve kapasite artırımına yönelik 2006-2007 dönemini kapsayan 1 milyar dolara yakın yatırımı bu yıl tamamlayacak. Bu yatırımın 3’te 2’si "Mini Cargo" ve "Linea", 3’te 1’i de fabrikadaki modernizasyon ve kapasite artırımına yönelik olacak.

TOFAŞ’A 2 BİN 700 YENİ ÇALIŞAN: Şu anda 250 bin adetlik kapasite ve 180 bin adetlik üretime sahip olan Tofaş, yeni yatırımlarla 2 yıl içinde bunu yüzde 100’den fazla artırmayı hedefliyor. Yatırımlar tamamlandığında Tofaş’ın, 2008’den sonra 400 bine yakın üretim kapasitesi ve kapasitesinni tamamını kullanarak üretiminin yüzde 70’inden fazlasını ihraç edeceği belirtiliyor. Bu yıl sonuna kadar 2 bin 500’ü aşkın mavi yakalı ve çoğu mühendis, 200’den fazla da beyaz yakalı çalışan Tofaş’a katılacak. "Megane Sedan", "Symbol" ve "Clio III" modellerinin üretimini yapan ve 2006’da 260 bin araç ile rekor kıran Oyak Renault da geçen yıl üretimde 3’üncü vardiyaya geçti. Haftanın 6 günü tüm birimlerin 24 saat üzerinden çalıştığı fabrikada 2005-2006 döneminde 1200 yeni istihdam yaratılırken, kapasite artırımı için bu yıl 170 milyon Euro’luk daha yatırım planlanıyor.

TAM KAPASİTE VE 1000 YENİ ÇALIŞAN: Üretim kapasitesini yüzde 40 oranın da artırmayı amaçlayan yeni yatırımların yıl sonundan itibaren devreye gireceği Oyak Renault’da, 2008 yılı başından itibaren tam kapasiteyle üretim hedefleniyor. Üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden Oyak Renault’da bu kapasite artırımına paralel olarak 2007 yılında 1000 yeni çalışanın daha istihdam edilecek. Üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden Oyak Renault’da bu kapasite artırımına paralel olarak 2007 yılında 1000 yeni çalışanın daha istihdam edilecek.

HYUNDAI 2 BİN 500’E ÇIKIYOR: Türkiye’de ürettiği Accent ve Starex modellerine Matrix’i de ekleyen Hyundai Assan ise üretim kapasitesini 100 bin adede, yeni eklenen 500 kişiyle birlikte de istihdamını 2 bin 500 kişiye çıkarıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title