Haberler

Ortalık fena karışacak! Türk-İş'ten Bakan Bilgin'in asgari ücret iddiasına yanıt geldi

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in kamuoyunda büyük tartışma yaratan "İşçi sendikaları 8 bin TL'nin çok üzerine çıkmayın dedi" çıkışına TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay canlı yayında yanıt verdi. Atalay, "Ne benim ne benim arkadaşlarımın arasında 8 bin lira mevzu oldu. Ben bu meseleyi kimin konuştuğunu bilmiyorum. Bu meselenin konuşulacak tarafı da yok" dedi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Fatih Altaylı'nın Habertürk'te yayınlanan Teke Tek programında asgari ücret pazarlıklarında yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

BAKAN BİLGİN'İN "8 BİN TL" İDDİASINA YANIT VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yeni asgari ücret miktarının açıklanmasının ardından dile getirdiği, "Görüştüğümüz sendika başkanları asgari ücretin 8 bin lirayı geçmemesini istedi" iddialarına dair konuşan Atalay, şu sözleri söyledi; "Sayın Bakan'ı o akşam dinledim. Daha sonra canlı yayında bir daha dinledim. Ne benim ne benim arkadaşlarımın arasında 8 bin lira mevzu oldu. Ben komisyonu 6 kez topladım, yönetimle her gün beraber olduk. Sayın Bakan'ımız ayın 20'sinde beni bakanlığa davet etti. Sayın Bakan ve TİSK Başkanı oradaydı. Sayın Bakan'a TÜRK-İŞ'in talebinin 9 bin lira olduğunu, bu rakamın altında olursa masada olmayacağımızı ifade ettim. Sonra sayın Bakan'ın televizyonda konuşması oldu. Ben bu 8 bin lira meselesini kimin konuştuğunu bilmiyorum. Bu meselenin konuşulacak tarafı yok."

"BU İŞİ TÜRKİYE'DE EN İYİ TÜRK-İŞ BİLİYOR"

"40 senedir Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda TÜRK-İŞ var" diyen Atalay, "Benim orada en iyi uzmanlarım var. Bu işi Türkiye'de en iyi TÜRK-İŞ biliyor. Burada TÜRK-İŞ rakam söyler, yakın bir ücreti imzalarız. Ben ayın 1'ine kadar asgari ücretle ilgili bir şey konuşmadım. 4 aydır siyasiler konuşuyordu asgari ücreti, isim vermeye gerek yok. Her yerde ifade ediyorum, 'Asgari ücreti konuştuğumuz zaman ev kiralarına, marketlerine zam geliyor. Bunu konuşma zamanı aralık ayı başıdır' dedim. Ayın 1'inde 'TÜRK-İŞ pazarlığı açlık sınırının üstünü konuşacağız' dedim. Gıda enflasyonu yüzde 138 oldu. Komisyonu tespit ettik. Ayın 1'inden sonra basın toplantısı yaptık. Dedim ki, 'Açlık sınırının üstünü konuşacağız'" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bakan Bilgin, katıldığı bir canlı yayında asgari ücretle ilgili olarak sendikalarla görüştüklerini ve sendika başkanlarının taleplerini aldıklarını belirterek, "Rakamı söylemeyeyim ama '8 binin çok üzerine çıkmayın. Siz 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz, o kadar zor durumda kalırız' dediler. 'Neden' dedim, 'Bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz, toplu sözleşmeyi etkiler' dediler" demiş ve bu sözler kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret Ergün Atalay Vedat Bilgin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (27)

by nokta :

çıkıp ilk toplantıdan önce bizim en alt rakamımız 9 bin biz bunun üstünü konuşmalıyız açıklaması yapsaydın basına şimdi gak guk yapmana gerek yoktu. sen son toplantıya kadar sus ha bire toplantıya gir neyin diyeti bu battıkça batıyorsun

190
13
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

ula 8500 TL yi sen bile hayal edemezdin kimden emir aldın da 9000 TL teklifini sundun bir anda ortaya en başta 7800 TL kırmızı çizgimiz diye sen değilmiydin adam fazlasını yaptı hayırdırr

70
102
yanıtYanıtla
Bilge Tanrıöver :

Ne söylediklerini bile hatırlamıyorlar yerinizi genç dinamik yöneticilere bırakın

149
8
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Asgarî ücrete yapılan zam ülke gerçeklerinden çok uzakta gerçekleşti ve devlet vede sendikalar topu birbirine atıp konuyu kapatmaya çalışıyorlar. Gerçekler ortaya çıkıyor. Taşıma suyla değirmenin donmeyecegi bir bir ortaya çıkıyor. Üretmeyen ülke de sonuçlar böyle olur.

107
40
yanıtYanıtla
Vedat Arman:

Sendikalar işçinin sırtında bir kamburdur. Tüm dünyada işlevini yitirmiş bir kurumdur. Acilen kapatılmaları gerekir

127
16
yanıtYanıtla
Yusuf İNANICI:

bu hükümet emek ve emekçi düşmanı. bunu bilir bunu söylerim. şu hayat pahalılığında 8500 lira nedir Allah için?

65
64
yanıtYanıtla
Cevoli:

8500 fena değil .Hala nesini tartışıyorlar.

34
86
yanıtYanıtla
Murat Kopar:

kim givirtiyo aceb

110
1
yanıtYanıtla
CUMA İNAN:

Ne oldu siz işçiyi harcadınız adamda bakan efendi de sizi harcıyor nede olsa seçim zamanı kendilerini adaletin temsilcisi olarak görüyorlar millet te yedi daha zamı vermeden aldınız

83
22
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Biri yalancı ama işçiyi işverenin kölesi yaparsanız bizden oy çıkmaz demiştik şimdi bu parayla gecinebilenler oy versin

79
19
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title