Haberler

Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım Makineleri Parkı Açıldı

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, tarım alanında yapılan çalışmaları ve tarım makineleri parkının açılışını gerçekleştirdi. Tarımın mekanize hale getirilmesi ve üretim çeşitliliğinin arttırılması hedefleniyor.

Başkan Güler: " Ordu'da bir zihniyet değişimi yapıyoruz, ezber bozuyoruz"

ORDU - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Biz Ordu'da bir zihniyet değişimi yapıyoruz, dönüşüm yapıyoruz, belki ezber bozuyoruz. Laf üretmeyeceğiz, dedikodu üretmeyeceğiz. Bu sayede zenginliğimizi arttıracağız" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in 'Kendi kendine yeten şehir' sloganıyla atıl tarım arazilerini tarıma kazandırmak, kırsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi amacıyla başlattığı tarım yatırımları giderek büyüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Ordu İlinde Tarımsal Mekanizasyon Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' doğrultusunda içerisinde toprak işleme makineleri, hasat ve harman makineleri ve ilaçlama makineleri olmak üzere toplam 28 adet makinenin bulunduğu Tarım Makineleri Parkı kuruldu.

"Artık elle değil makine ile ekip biçeceğiz"

Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu tarımını mekanize hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Fındığın dışında yeni üretim alanları ve ürün çeşitleri oluşturduklarını aktaran Başkan Güler, "Daha önceleri de bu çalışmalar yapıldı ancak bu kez çok daha kapsamlı bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Tıpkı enerji gibi şimdi de önümüzde bir gıda krizi var. Gıdasız hiçbir hareket olmaz. Bu da tarım ile oluyor. Ordu olarak bizim 6 bin 1 metrekare alanımız var. Biz burada sadece fındık işinin yapılacağını düşünüyoruz, bir de kivi üretimi yapıldı. Artık yepyeni ürünlerimiz var. Salepten siyez buğdayına, yoncadan patatese kadar birçok ürün var. Biz şimdi bunları elle değil makine ile ekip biçeceğiz" diye konuştu.

"Zenginliğimizi arttıracağız"

Klasik belediyeciliğin dışına çıkarak Ordu'nun tarımsal alanda zenginliğini arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Güler, "Biz Ordu'da bir zihniyet değişimi yapıyoruz, dönüşüm yapıyoruz, belki ezber bozuyoruz. Bunları yaparak boş zaman bırakmayacağız. Biz boş zamanları üretimde kullanacağız. Laf üretmeyeceğiz, dedikodu üretmeyeceğiz. Bu sayede zenginliğimizi arttıracağız. Bazıları diyorlar ki 'bu makineler uygun değil.' Bizim şu anda tertemiz yaklaşık 100 bin dönüm yerimiz var. Bunun yaklaşık 30 bin dönümünü işliyoruz ve çok çeşitli ürünler yapıyoruz. Mesudiye ilçemiz başta olmak üzere mekanik tarım yapılacak birçok ilçemiz var. Hepsinde kullanılacak. Fındık altında hayata geçirdiğimiz 5'li karma yemlerde de kullanılacak. Ordu'da fındık dışında yeni üretimler yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Göçü tersine çevirebiliriz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kendi kendine yeten bir şehir oluşturmak için çaba gösterdiklerine değinerek, "Sadece 35 milyon yumurta üretiyoruz. Ordu aynı Ordu, bunları yapmak yanlış mı? Belediye olarak yol da yapıyoruz su da yapıyoruz. Yolda ve suda 50 yılın rekorlarını kırdık. Bunları yaparken de yeni bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduk. Kendi kendine yeten şehir oluşturmak için çalışıyoruz. Göçü tersine çevirebiliriz. Ordu zengin, inşallah hep birlikte daha da zenginleştireceğiz" şeklinde konuştu.

"Tarım ve hayvancılığın teknoloji ile buluşması çok önemli"

Programa katılan proje ortağı DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, tarım ve hayvancılığın teknoloji ile buluşmasının önemine değindi. Gültekin, "Şehirlerimizi marka şehirler yapmak için sadece şehrin alt, üstyapısına dokunarak büyütemezsiniz. Sayın Bakanımızın geldiği günden bugüne kadar turizminden yeşil yoluna, eğitiminden kültürüne, tarımından hayvancılığa kadar uyguluyor ve uygulama ile ilgili de hedefleri var. Ordu'muz güzeldi, daha güzel olması için kendileri ekibiyle yoğun bir çaba sarf ediyor. Biz de DOKAP İdaresi olarak elimizden geldiği kadarıyla bütçemizin öngörülerini değerlendirmelerini yaparak bugüne kadar destek verdik bundan sonra da desteklerimiz devam edecek. Bu ekipmanlar önemli bir çalışmanın ürünü. Eğer tarım ve hayvancılık yapacaksak bunu teknoloji ile buluşturmamız lazım. Hem verimliliğini artıracağız hem kapasitesini artıracağız ve gelecekle ilgili de vatandaşlarımızı tarım ve hayvancılıktan uzaklaştırmamış olacağız. Biz üreticilerimiz için tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli çalışmalarda altyapısını tamamlayacak şekilde el attığımız da inşallah istediğimiz sonuca ulaşacağız" dedi.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile Mesudiye Ziraat Odası Başkanı Mustafa Başarslan da programda yaptıkları konuşmada, tarım makinelerinin önemine değindiler.

Konuşmaların ardından Tarım Makineleri Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi, iş makinelerinin gezilmesinin ardından program sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehmet Hilmi Güler Ordu Belediye Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title