Haberler

Norveç Oslo Borsası İçin Yapılan İki Teklifi de Onayladı

– Norveç Maliye Bakanlığı, Euronext N.V ve Nasdaq Inc'nin, Oslo Menkul Kıymetler Borsası için yaptığı teklifleri onayladı.

– Norveç Maliye Bakanlığı, Euronext N.V ve Nasdaq Inc'nin, Oslo Menkul Kıymetler Borsası için yaptığı teklifleri onayladı.

The Financial Times'da yer alan habere göre bakanlık ayrıca, nicel sahiplik kısıtlamaları yapılmayacağını duyururken, bakanlığın hisselerin minimum üçte ikisi olmak üzere bir alt sınır belirleyeceği haberlerini de yalanladı.

Açıklamada, İskandinavya'nın tek bağımsız borsası olan Oslo Menkul Kıymetler Borsası için yaklaşık beş aydır çeşitli teklifler yapan Euronext ve Nasdaq'a, hisselerin yüzde 51'ini satın almak için altı aylık bir süre tanındığı belirtildi. Hissedarlarının anlaşma üzerinde Perşembe günü yapacağı oylama öncesi, Euronext'in borsa hisselerinin çoğunluğunu satın alma fırsatı olduğuna dikkat çekildi.

Borsa hisseleri için iki tarafa da hisse başına nakit 158 Norveç kronu (16,07 euro) teklifi yapılırken, söz konusu hisselerin toplamda 700 milyon euroya eşdeğer olduğu belirtildi.

Söz konusu anlaşma kapsamında medyada daha önce yer alan haberlerde Euronext hissedar oylarının yüzde 53'üne, Nasdaq da oyların yüzde 35'ine ve yönetim kurulunun rızasına sahip olduğunu duyurmuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Norveç Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title