Haberler

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin Kolombiya'da bir kişiye çıktığı iddiaları yalanlandı

Güncelleme:

Milli Piyango Yılbaşı özel çekilişinde 400 milyon liralık büyük ikramiyenin Kolombiya'da bir kişiye çıktığına yönelik iddialarla ilgili açıklama geldi. Sisal Şans şirketi, talihlinin İstanbul'da oturan 1969 doğumlu erkek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu belirtti.

Sisal Şans İnteraktif Hizmetler ve Şans Oyunları Yatırımları AŞ (Sisal Şans), bazı haber mecraları ve sosyal medya kanallarında yer alan "Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesinin Kolombiya'da bir kişiye çıktığına" ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 31 Aralık Pazar akşamı gerçekleştirilen Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 400 milyon liralık büyük ikramiyenin Milli Piyango Online üzerinden alınan bir tam bilete isabet ettiği belirtilerek, "Büyük ikramiyeyi kazanan talihli İstanbul'da ikamet etmekte olup, 1969 doğumlu erkek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Kişisel Verileri Koruma Kanunu uyarınca talihlinin rızası olmadan kendisiyle alakalı daha fazla bilgiye yer verilememekte olup, 'İkramiyenin Kolombiya'ya çıktığı' iddiası tamamıyla asılsız ve gerçek dışıdır." denildi.

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ"

Milli Piyango Online'da üyelik kaydının yapılabilmesi için kimlik numarası verisinin girilmesinin yasal zorunluluk olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu bilgi, MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) üzerinden teyit edildikten sonra üyelik açılabilmektedir. Ayrıca ülkemizdeki mevcut yasal düzenlemeler gereği, üyelerin oyun oynayabilmeleri ve ikramiye ödemesi alabilmeleri için mutlaka Türkiye bankalarında hesap sahibi olmaları gerekmektedir. İkramiye ödemeleri de üyelerin Türkiye'de bulunan kişisel banka hesaplarına yapılmaktadır. Sosyal medyada gerçek kimliklerini gizleyerek anonim olarak paylaşım yapan bazı hesaplardan başlatılan bu asılsız iddiaların ve spekülasyonların, bir siyasi partinin genel başkan yardımcılığı görevini yürüten bir şahıs tarafından, gerçekliği araştırılmadan kamuoyu açıklamasına konu yapılması ise son derece üzücüdür. Sosyal medyada kurumumuza yönelik üretilen asılsız iddialara itibar edilmemesini, dezenformasyon üreten ve yayan kişilere karşı hukuki süreç başlattığımızı kamuoyuna önemle duyururuz." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyeti Kolombiya İstanbul Türkiye Yılbaşı Hukuk Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

Metin Altınay:

Şu ara her olayı kara propaganda ile hükümetle ilişkilendirip kargaşa çıkarmaya çalışan bir gruh var.Dikkatli olmak lazım.

176
343
yanıtYanıtla
Mercator:

Istersen Polonya Hukumetini sorgulayalim.

yanıt11
yanıt5
Hüseyin Kargın:

Bizim ulkemizde olan olaylari kimle kiyaslayalim makarnaci

yanıt3
yanıt1
Mustafa Ozturk:

Yalanını seveyim siz o parayı bir kişiye yedirirmisiniz.

450
35
yanıtYanıtla
ihsanhan:

kim aldıysa bir defa olsun huzura kavuşmadı.. ailelerinden ayrıldılar sonra çok acınası haller içinde kaldılar.. zaten özelleşti. komple milli piyangoyu kapatalım gitsin. sahi göz göre göre alan hep olur ama hayırı yok bu paraların.. devlete bari gitsede bir işe yarasa paralar..

203
92
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

devlet kendi payı vergisi ile alacağını alıyor merak etme yoksa çoktan kapatırlardı

yanıt190
yanıt12
Bay Che:

yoo sana 1 m versem oran buran oynar olayın aslı o görmemişe çıkınca malum sonuç.yoksa piyango parası çıktığı için değil

yanıt54
yanıt42
Winamplink Link:

Hacı oynayan da bilerek oynuyor bu oyunu sana hiç çıkmamış belli ????

yanıt11
yanıt42
Winamplink Link:

Hacı bu oyunu oynayan bilerek oynuyor sana hiç çıkmamış belli halinden ????

yanıt40
yanıt39
meko:

Eğer doğruysa güle güle harcasın hayrını görsün

75
68
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title