Haberler

Meşhur Yenice çileğinin ilk hasadı yapıldı

Güncelleme:

Meşhur Yenice çileğinin ilk hasadı yapıldı Çanakkale'nin Yenice ilçesinde örtü altında yetiştirilen çileğin ilk hasadı üreticilerin yüzünü güldürdü.

Meşhur Yenice çileğinin ilk hasadı yapıldı

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Yenice ilçesinde örtü altında yetiştirilen çileğin ilk hasadı üreticilerin yüzünü güldürdü.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde açık ve kapalı alanda yapılan çilek yetiştiriciliğinden yaklaşık 35 bin ton ürün elde ediliyor. Türkiye'nin yaklaşık yüzde 10'unu karşılayan Yenice çileği tadı, kokusu ve parlak kırmızısı rengiyle büyük beğeni topluyor.

Yenice ilçesine bağlı Çınarcık köyünde sera altında çilek yetiştiriciliği yapan Ali Demirel bu yıl kışın uzun sürdüğünü, normal şartlarda Nisan ayının son günlerinde hasada başladıklarını söyledi. Demirel açıklamasının devamında, "Eşimle birlikte 8 yıldır örtü altında çilek yetiştiriyoruz. Ürünümüzü kendimiz pazarlamaya çalışıyoruz. Çanakkale, Biga, Çan ve Yenice pazarlarında satıyoruz. Şu an pazara çıkacağız. Kilosu 25 lira civarında duruyor. İlk hasadı yapıyoruz. Fiyatlar bu şekilde devam ederse iyi ama ilerisini bilemeyiz. Bu sene birazda geç kaldık, havalar soğuk gitti. Kış uzun sürdü. Normalde Nisan sonunda çileğimiz çıkıyordu. Bu sene geç kaldık. İşçi bulmakta zorlanıyoruz. Çilekcilik biraz telaşeli bir iş. Bunun örtüsü bir dert, naylonu bir dert, işçiliği fazla. Bu sene maliyetlerde çok arttı. Mazot, gübre fiyatlarında artış yüzde yüzü geçti. İnşallah hayırlısı olur. 5 dönüm kapalı alanda 10 dönümde açık alanda yetiştiriyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title