Haberler

Mersinli Domates Üreticisinin Yüzü Gülüyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Yaylada yeni sezon üretilen domatesin toplanması Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ile röportaj Serada yetiştirilen yeni ürün domatesler Ziraat Odası Meclis Başkanvekili Ahmet Çalışkaner ile röportaj İhractçı Selahattin Tunç ile röportaj Domates üreticisi Fatma Tartar...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yaylada yeni sezon üretilen domatesin toplanması

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ile röportaj

Serada yetiştirilen yeni ürün domatesler

Ziraat Odası Meclis Başkanvekili Ahmet Çalışkaner ile röportaj

İhractçı Selahattin Tunç ile röportaj

Domates üreticisi Fatma Tartar ile röportaj

Sera içerisinden görüntü

Paketleme fabrikası içerisinde domateslerin işlenmesi Mersinli domates üreticisinin yüzü gülüyor

Kentin, domates üretiminin yoğun olarak yapıldığı Erdemli ilçesinde ürünlerin tarlada 2 lira 10 kuruştan alıcı bulması çiftçileri sevindiriyor

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin:

"Bayram öncesi yaşanan hareketlilik üreticilerimize iyi yönde yansıdı. Ayrıca ihracattaki ilgi de sevincimizi katladı"

MERSİN (AA) – DERVİŞ ÇÖMEZ - Türkiye'nin önemli domates üretim merkezlerinden Mersin'in Erdemli ilçesinde ürünlerin tarlada 2 lira 10 kuruştan alıcı bulması ve ihracatta yaşanan hareketlilik üreticileri memnun etti.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, domates üretiminde söz sahibi olan ilçede çiftçilerin bu yıl emeklerinin karşılığını aldığını söyledi.

Örtü altında yetiştirilen ürünlerin hem yurt içinde hem de yurt dışında ilgi gördüğünü dile getiren Şahin, "Üreticilerimiz bayrama sevinçle giriyor. Çünkü şu anda domatesin kilosu dalında 2 lira 10 kuruştan alıcı buluyor. Bayrama kadar bu fiyatın 3 lirayı geçmesini bekliyoruz. Domates üreticimiz çifte bayram yaşayacak." dedi.

Şahin, Erdemli'de yetiştirilen domateslerin ihracatının da arttığını belirterek, "Bayram öncesi yaşanan hareketlilik üreticilerimize iyi yönde yansıdı. Ayrıca ihracattaki ilgi de sevincimizi katladı. Tüccarlarımız aldığı ürünleri başta Katar, Dubai ve Suudi Arabistan olmak üzere birçok Arap ülkesine ihraç ediyorlar." diye konuştu.

Ortadoğu ülkelerine ihracat yapan Sebahattin Tunç da Arap dünyasından Türk domatesine talebin yüksek olduğunu ifade ederek, "Erdemlili domates üreticilerinden aldığımız ürünler beğeni topluyor. Şu anda talep güzel. Bu talebin devam etmesi hem bizleri hem de üreticileri sevindirir." dedi.

Domates üreticisi Fatma Tartar da bu sezon domates fiyatından memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bizim amacımız kaliteli domates yetiştirip tüketiciye sunmak ve hak ettiğimiz fiyatı da almak. Elbette fiyatların da yüzümüzü güldürmesini isteriz. Şu anki fiyatlar bizlerin yüzünü güldürüyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Rasim Şahin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title