Haberler

Melih Gökçek'in 750 milyon dolara mal ettiği park için haciz memurları kapıda!

Güncelleme:

Melih Gökçek döneminde yaptırılan ve güncellenmiş fiyatlarla 750 milyon dolara mal olduğu açıklanan Ankapark'ı işleten şirkete elektrik borçları için yazı gönderildi. Ödeme için gereken adım atılmazsa parkın sözleşmesi iptal edilerek haciz işlemi başlatılacak.

Borcunu ödemediği için elektriği kesilen Wonderland Eurasia'da ya da yaygın olarak bilinen adıyla Ankapark'ı işleten şirkete bir yazı gönderen Başkent Elektrik, birikmiş elektrik borcunu ödememesi durumunda abonelik sözleşmesinin iptal edileceğini bildirdi. Habertürk'te yer alan habere göre, Wonderland Eurasia, öngörülen sürede ödeme yapmazsa sözleşmesi iptal edilecek. Ardından haciz süreci gündeme gelecek.

Melih Gökçek'in 750 milyon dolara mal ettiği park, haczedilebilir

GÖKÇEK DÖNEMİNDE İNŞA EDİLMİŞTİ

Wonderland Eurasia, istifa ettirilen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde inşa edildi. Hayvanat Bahçesi'nin bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği arazisine kurulan eğlence parkı, gerek yüksek yatırım maliyeti, gerek inşa edildiği arazi nedeniyle tartışmaların odağında yer aldı. Parkın, gerekliliği ya da yeterli sayıda müşteri çekip çekmeyeceği de sıcak gündem maddesi oldu.

Melih Gökçek'in 750 milyon dolara mal ettiği park, haczedilebilir

750 MİLYON DOLARA MAL OLDU

Park, inşaat aşamasında konulan iddialı hedeflerin tersine işletmeye girdiği günden bu yana yaşadığı finansal sorunları aşamadı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın güncellenmiş fiyatlarla 750 milyon dolara mal olduğunu açıkladığı parkın elektriği, faturasını ödemediği gerekçesiyle geçen yılın sonunda kesildi. Park, birkaç ay kapalı kaldı. İşletmeci şirket, Başkent Elektrik'le masaya oturdu. Borçlarının bir bölümünü ödedi; kalanıyla ilgili de ödeme planı sundu. Eğlence Parkı'na yeniden elektrik verildi.

ELEKTRİK BORÇLARI ÖDENMEDİ, HACİZ İŞLEMİ BAŞLATILACAK

Söz konusu eğlence parkının elektriği, kısa süre önce birikmiş borçlarını ödemediği için ikinci kez kesildi. İşletmeci şirket, bugüne dek borçlarını ödemek için adım atmadı. Başkent Elektrik, parkı işleten şirkete kısa süre önce bir yazı göndererek, birikmiş elektrik borcunu ödememesi durumunda abonelik sözleşmesinin iptal edileceğini bildirdi. Wonderland Eurasia, öngörülen sürede ödeme yapmazsa sözleşmesi iptal edilecek. Ardından haciz süreci başlatılacak.

Melih Gökçek'in 750 milyon dolara mal ettiği park, haczedilebilir

YAVAŞ: VATANDAŞLARIMIZA SORACAĞIZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi. Bu süre zarfında yükümlülüklerini yerine getirmezse ihtarname yollayacağız ve belediye olarak el koyacağız. Ondan sonra vatandaşlarımızla beraber burayı nasıl değerlendireceğiz diye bakacağız. O alanı nasıl kullanacağımıza yönelik bazı projelerimiz var ama tabii ki vatandaşlarımıza sorarak karar vereceğiz" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Melih Gökçek Ankapark Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title