Haberler

MB Döviz Alım Miktarını Artırıyor

Merkez Bankası, 9 Ekim'den İtibaren Günlük Döviz Alım Miktarının 30 Milyon Dolar İhale ve 60 Milyon Dolar Opsiyon Olmak Üzere En Fazla 90 Milyon Dolar Olarak Artırılmasına Karar Verdi.

Merkez Bankası, 9 Ekim’den itibaren günlük döviz alım miktarının 30 milyon dolar ihale ve 60 milyon dolar opsiyon olmak üzere en fazla 90 milyon dolar olarak artırılmasına karar verdi.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, 2007 yılı için günlük döviz alım ihalelerinde alımı yapılacak tutar 15 milyon dolar ihale ve 30 milyon dolar opsiyon olmak üzere en fazla 45 milyon dolar olarak açıklanmışken, genel seçim sürecinin sona ermesi ve makroekonomik politikalara ilişkin olumlu beklentilerle Türkiye’ye yönelik sermaye girişlerinin güçlü seyredeceği öngörülerek 25 Temmuz 2007 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ihale miktarının artırıldığı anımsatıldı.

Söz konusu dönemde gelişmiş ülkeler konut ve kredi piyasalarındaki olumsuz gelişmelerin, diğer gelişmekte olan ülke piyasalarında olduğu gibi Türkiye piyasalarında da oynaklığı artırması nedeniyle, ihale miktarının 15 Ağustos 2007 tarihinden itibaren tekrar 15 milyon dolara düşürüldüğü ifade edilen açıklamada, yeni karar şöyle anlatıldı:

"Ancak, merkez bankaları tarafından konut ve kredi piyasalarında yaşanan sorunların azaltılmasına yönelik alınan önlemler söz konusu piyasalarda dalgalanmanın azalmasına ve global risk iştahının yeniden artmasına neden olarak, diğer gelişmekte olan ülkelerle birlikte ülkemize yönelik sermaye girişlerinin de güçlenmesini sağlamıştır. Bu nedenle, 9 Ekim 2007 tarihinde başlamak üzere ihalelerde alımı yapılacak tutarın günlük 30 milyon dolar ihale ve 60 milyon dolar opsiyon olmak üzere en fazla 90 milyon dolar olarak artırılmasına karar verilmiştir. İhale ile ilgili diğer koşullarda ise değişiklik yapılmamıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title