Haberler

    Kış Geliyor, Önleminizi Aldınız Mı?

    Soğuklar kapıya dayanınca hava her ne kadar dondursa da, doğalgaz faturaları cep yakıyor.

    Soğuk kış günlerinde doğalgaz faturalarının cep yakmaması için, baharda hazırlıklara başlamak şart oldu. Bu noktada imdadımıza akıllı ev teknolojileri yetişiyor.

    Bakımı yapılmış bir kombi ve yalıtımı sağlanmış sağlam bir binanın yanı sıra, yaşam alanlarımızı konforlu ısıda tutmamızı ve aynı zamanda da tasarruf etmemizi sağlayacak yepyeni teknolojiler mevcut. Akıllı ev teknolojilerinden biri olan oda termostatları işte tam olarak bu işe yarıyor. Akıllı bir oda termostatı, özellikle soğuk kış günlerinde evlerimizi sabit sıcaklıkta tutarak, çoğunlukla balkonlarda duran kombilerimizin ayarını, gecenin bir soğuğunda dışarı çıkarak istediğimiz sıcaklığa getirmeye çalışma derdine de son veriyor. Akıllı olmaları sadece cep telefonundan yönetilmeleri ile değil. Kullanım alışkanlıklarınızı ve evlerimizin ısıl dinamiklerini öğrenebilmeleri sayesinde, tasarruf oranını %30'ların üzerine çıkarabiliyorlar. Türkiye'nin ilk ve tek yerli akıllı oda termostatı Cosa'nın Kurucu Ortağı Dr. Emre Erkin, kışı tasarruflu geçirmek için bahardan önlem alınmasını gerektiğinin altını çiziyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

    "Akıllı ev teknolojisinde elektrik ve doğalgazın verimli bir şekilde tüketilmesi, konfordan ödün verilmeden tasarruf sağlanması her geçen gün daha da büyük bir önem kazanıyor. Özellikle son yıllarda akıllı evler ve binalar, bir başka deyişle ev ve bina otomasyonu uygulanmış yapılar, küresel ısınma, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi kavramların önem kazanmasıyla birlikte hayatımıza daha fazla girmeye başladılar. Temel olarak ev ya da bina içinde birbirleriyle haberleşebilen ve etkileşen akıllı cihazların yerleştirilmesi, bu sistemlerde en belirleyici özellikler haline geldi. Doğalgaz ve elektrik faturalarında tasarruf sağlayan akıllı oda termostatları ise, enerji tüketimini kontrol altında tutuyor ve ihtiyaçlara göre en verimli olacak şekilde kombilerimizi yönetmemizi sağlıyor.

    YÜZDE 31 TASARRUF SAĞLIYOR

    Özellikle her yıl kışa girmeden periyodik olarak radyatör temizliği ve kombi bakımını yetkili servislere yaptırmak, kışın kombilerinizin daha verimli çalışmasının yanı sıra kombinin ısı verimi ve ömrünü de artırıyor. Akıllı bir oda termostatı ile kombinizi akıllandırmak ise doğalgaz faturalarında ortalama yüzde 31 oranında tasarruf sağlıyor. Ülkemizde çoğu kullanıcı ısıtma ve soğutma için kombilerin maalesef yaklaşık %5'inde oda termostatı kullanıyor. Yani kullanıcıların %95 gibi büyük bir çoğunluğu, kombilerin üzerinden petek suyu sıcaklığını ayarlayarak kombilerini kullanıyor. Üstelik evde yokken ya da gerekmediği zamanlarda kombiler boşu boşuna çalışabiliyor ve gereksiz bir enerji tüketimi oluyor. Bu gibi gereksiz enerji tüketimlerinin önüne geçmek günümüzde artık çok basit."Cosa, geliştirdiği teknolojiler sayesinde kışı tasarruflu geçirmek isteyenler için, ev sıcaklığını akıllı cep telefonları üzerinden kontrol altında tutarak doğalgaz faturalarında ortalama yüzde 31, klimaların elektrik tüketiminde ise yüzde 40'a varan kadar tasarruf sağlıyor.

    AYDA 400 LİRAYA VARAN TASARRUF

    Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, 'DOĞRUSU' kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor. Kış mevsiminde soğuk havalarla birlikte yükselecek doğalgaz faturalarının önüne geçmenin ancak iyi bir ısı yalıtım sayesinde olacağı bilinciyle hareket eden Capatect, binaların ömrü boyunca yüksek enerji tasarrufu sağlamasına olanak sunuyor.

    Enerjinin yaklaşık yüzde 37'sinin binalarda harcandığı ülkemizde, tüketilen enerjide en büyük payı binaların ısıtılması alıyor. Konutlarda tüketilen toplam enerjinin yaklaşık yüzde %80'i ısıtma ve soğutma için tüketiliyor. Bu sebeple de ısı yalıtımı enerji tasarrufu için en önemli araçlardan birisi olarak görülüyor. Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Avrupa ve Türkiye standartlarına uygun olarak üretilen kaliteli ürün yelpazesi ile binaların ömrü boyunca yüksek enerji tasarrufu sağlamasına olanak tanıyor.

    YILDA 30 MİLYAR LİRA ZARAR EDİYORUZ

    Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, geniş yankı bulan bilinçlendirme kampanyası ile mantolama yapılmamış binalardaki enerji kaçağının ülke ekonomisine yılda 30 Milyar TL zarar verdiğinin altını çiziyor. Bu enerji kaçağının 2 ila 5 bin TL'sinin mantolama yapılmamış binalarda oturanların cebinden çıkacağını hatırlatan Filli Boya Capatect, bu tasarruftan yararlanmak üzere binasında ısı yalıtımı bulunmayan tüm tüketicileri "Ücretsiz Keşif" hizmetinden yararlanmaya davet ediyor.

    Kaynak: Projemlak / Ekonomi

    Filli Boya Türkiye Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title