Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan kendisini makamına almayan TÜİK Başkanı'nın görevden alınmasına ilk yorum: Çöpe attılar

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer görevden alındı, yerine Erhan Çetinkaya atandı. Birkaç ay önce kendisini TÜİK binasına almayan Dinçer'le ilgili ne diyeceği merak konusu olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilk tepkisini sosyal medyadan dile getirdi. Kılıçdaroğlu paylaşımında "Şahıs ve ailesi, TÜİK bürokratını anında çöpe attı" ifadelerine yer verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in yerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya atandı.

"GEÇ OLMADAN BU YOLDAN DÖNÜN"

Konuyla ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini birkaç ay önce TÜİK binasına almayan Dinçer'le ilgili, "Şahıs ve ailesi, TÜİK bürokratını anında çöpe attı. Bunların suçlarına ortak olan bürokratlar, geç olmadan bu yoldan dönün. Başınıza aynısı gelecek. Suçlar sırtınızda yeni iktidara merhaba diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan kendisini makamına almayan TÜİK Başkanı'nın görevden alınmasına ilk yorum: Çöpe attılar

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz aylarda TÜİK'e giderek görüşme yapmak istemiş ancak kendisine randevu verilmemişti. Bu durumu sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, attığı twet'te "Yarın saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun." ifadelerini kullanmıştı. Verdiği saatte TÜİK'e giden CHP lideri, beraberindeki heyetle birlikte binaya alınmamıştı. Kılıçdaroğlu da kapı önünde kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.

Yaşanan olay büyük tartışma yaratırken Sait Erdal Dinçer günler sonra "Kurumu siyasi tartışmaların bir parçası haline getirmek istemedim. Bu kurum siyasetten uzak, tartışmalardan uzak kalıp, ülkenin en kritik verilerini üretmeli. Görüşmeme nedenimiz budur." açıklamasını yapmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Haberler

500

Yorumlar (12)

Kenan Tetik:

Şimdi mister Kemal derki beni içeri almadı diye gönderdiler yine alınmayacaksın bu bir bayrak yarışıdır gerçi senin gibi biri anlamaz yenildinde yenildin lakin hala duruyorsun

105
307
yanıtYanıtla
diyar-ı bekir:

seni kapıdan içeri almayarak adam muamelesi yapmadıya buda sana yeter koltuk sevdalısı

66
152
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Kaldırdiyar-ı bekir:dan gazeller, ne diyon sen yigen

yanıt44
yanıt27
Demir Acer :

Çöpe attılar, cuk

169
41
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

aynen öle oldu direk çöp kovası :)))))))))

162
36
yanıtYanıtla
Halit Hacıalioğlu:

Kılıçdaroğlu nu içeri almadı diye Kötü adam dı Görevden alındı diye çöpe atılan altın oldu....

98
83
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

önce bu başkana düşmandı içeri almadi diye, şimdi dost oldu. niye? çünkü erdoğan görevden aldıya sahip çıkması lazım :))

61
115
yanıtYanıtla
Mustafa şimşek:

Hemen transfer et.

20
48
yanıtYanıtla
Tarık Ziya:

Kılıçtaroğlu, Erdoğana muhalif musul başkonsolosu Öztürk yılmaza sahip çıktı, milletvekili yaptı. Her muhalife sahip çıkan kılıçtaroğlu yıldızları barışmayınca Öztürk yılmazı partiden ihraç etti. Biz millet olarak balık zekalıyız tez unutuveririz olayları. Kılıçtaroğlunun hayatını inceleseniz bunun gibi yüzlerce çelişki var. son can alıcı cümle amma hala bu adamın peşinde % gibi bir oy var. Adam 9 seçim kaybetmiş 10. seçime de bizim adayımız ol diyen bir kitle var.

2
5
yanıtYanıtla
Bayram karataş:

Titreyin İmamoğlu geliyor

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title