Haberler

Kamu bankaları hisselerini aldığı Keskinoğlu firmasını iflastan kurtardı, Samsunlu Köytür ise iflas etti

Güncelleme:

Kamu bankaları, konkordato ilan eden Keskinoğlu'nun hisselerini devralarak şirketi iflastan kurtardı. Keskinoğlu tekrar üretime başlarken, iflas eden Samsunlu Köytür'e üretim yapan bölge üreticileri "Şirket kurtarırken şehircilik mi yapılıyor?" diyerek isyan etti.

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'nın borçlarını devralarak kurtardığı Keskinoğlu üretime yeniden başladı ama tüm tavukçular bu kadar şanslı değil. 3 kamu bankasının Keskinoğu'nun hisselerini devralarak tavukçuluk işine girmesinin ardından aynı bankalara borcu olan ama iflas eden firmalar duruma tepki gösteriyor. Son örnek önceki gün iflası açıklanan Köytür. Vakıfbank ve Ziraat Bankası'na kredi borcu olan ve konkordato ilan eden Köytür firması 5 yıldır yaşam mücadelesi veriyordu ancak önceki gün iflas ettiği açıklandı.

"ŞİRKET KURTARILIRKEN AYRIMCILIK MI YAPILIYOR?"

Samsun'un önemli firmalarından olan Köytür, 2015 yılında zorluklar yaşamaya başlamıştı. 500 şirket çalışanı, 100 civarındaki kümes çalışanı, nakliye firmalarında çalışan personel ile birlikte toplam 5 bin kişinin ekmek yediği firma önceki gün iflas açıkladı. Firmaya üretim yapan bölge üreticileri, "Şirketler kurtarılırken ayrımcılık mı yapılıyor? Manisalı firma kurtarılırken neden Samsunlu firma iflas etmeye bırakılıyor" diyerek isyan etti.

Bölge üreticileri, kırsal kalkınma açısından bölgeye önemli katkısı bulunan Köytür'ün toplam borcunun 150 milyon TL olduğunu belirtirken, sorunun kamu bankalarındaki bürokrasiden kaynaklandığını iddia etti. (Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Keskinoğlu Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

gerçekçi:

Şehircilik yapmıyorlar. Adamcılık yapıyorlar, particilik, yandaşlık, taraf olmak. Adına ne koyarsanız koyun. Yıllık rutin olarak vergi borçları silinen holdingler var bu ülkede. Benim elektrik faturamı siliyorlar mı? Ya senin doğalgazını? Kendinize gelin artık. Aklınızı başınıza toplayın. Her iki kesim için de söylüyorum. Diğerleri gelince de aynı şeyler olacak. Halk artık aklını başına toplamalı!

21
5
yanıtYanıtla
Gerçek:

Bu zamanda gıda üreten firma iflasmı eder arkadaş biraz az çalın

21
3
yanıtYanıtla
Babanin malimila devlet:

patron bey luks hayat yasarken bu milletin garibani yiyecek et bulamiyordu devletine guvenipmi actin fabrikayi sana teminatmi verdiler devletin yaptigi basli basina yanlis neden borclarini bu millet cekmek zorunda ?

13
7
yanıtYanıtla
OSMAN ACAR:

KİMSENİN BORCUNU ÖDEMİYORLAR, SONUÇTA ORTADA MAL VAR MALA ORTAK OLUP SERMAYE GİRİŞİ YAPIYORLAR YARIN ŞİRKET TEKRAR KARA GEÇİNCE SATACAK BANKA ELİNDEKİ HİSSEYİ, ŞEHİRCİLİKLEDE ALAKASI YOK KURTARILABİLİRMİ ONA BAKIYORLAR. . .

yanıt4
yanıt0
Dobra:

Ne alaka şehircilik ? Konkordato ilan akabinde firmanın kurtarilabilme maliyyeti ile zarar oranlari hesaplanır . Açıkçası devlet zarar edecekse neden bu topun altına girsin ? Ya da konkordatoyu devlet hisseleri alsın diye mi veriyorsunuz ??? Çok saçma devlet şehircilik yapsa Samsun a kıyak yapardı bence çünkü en çok oy aldığı şehirlerden birisi .

13
5
yanıtYanıtla
Akhisarli:

Seçim zamanı mitinglerde hep keskinoğlu personeli vardı ya naber

10
0
yanıtYanıtla
Mehmet:

Keskinoğlu bu ürünleri piyasada iş yapacak.cok kalitesiz ürünleri var

yanıt2
yanıt2
samsunlu:

köytur piliç yönetiçileri bu zamana kadar devvletten ne kadar hibe ve maddi destek aldınız devleti vampir gibi sömurdunuz doymadınız firmayı yönetemediniz kabul edin . hakkını yediginiz işçinin ahı yerde kalmadı kalmaz da

5
2
yanıtYanıtla
ilahi adalet er yada geç tecelli eder .:

Bunun adı sizce adaletse veya bize göre değilse Allah''a yemin ederimki bu yaptığınız bir gün hayatınızı, geleceğinizi , ahiretinizi yıkacak . (bu arada dostumun marketine ayda bir kaç kamyon mal gönderde muhasebeciler hesapları tutar eşşek değilsin ya )

2
5
yanıtYanıtla
Ya:

Ayrımcılığın yapılmadığı yeri söyleyin :)

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title